Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mark Robert Walker (18) terrortatt

Mark Robert Walker skulle til Somalia for å kjempe for en islamsk stat. Romkameraten avslørte ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Walker er siktet for å ha gitt materiale til en somalisk gruppe som er stemplet som en terrororganisasjon av amerikanske myndigheter, melder CNN.

18-åringen sier selv at han ville reise til Somalia for å kjempe for en islamsk regjering, og at han planla å kjøpe og sende nattsyn-briller og skuddsikre vester til krigere i gruppa Ittihad Al Islamiya.

De amerikanske myndighetene beskriver Walker som en «...fortapt type som var ute etter litt oppmerksomhet».

De har ingen beviser for at han har deltatt i noen terrorgruppe, selv om han ønsket det.

Chattet med «Khalid»

Walker skal ifølge advokaten være student ved Wyoming Technical College i Larimie.

CNN melder at det var romkameraten ved skolen som varslet myndighetene.

Han oppdaget at Walker hadde brukt hans pc til å finansiere og utstyre terrorgrupper utenlands. Etter at han konfronterte Walker med anklagene den 28. oktober i år, skal 18-åringen ha flyktet.

En annen FBI-kilde skal ha plukket opp at Walker var administrator for en nettside som kommuniserte med en mann som kalte seg «Khalid» om å utstyre en somalisk islamistisk gruppe.

På nettsiden skal Walker ha skrevet:

«Jeg hater de amerikanske myndighetene, og jeg ønsker jeg kunne ha fløyet et av flyene 11. september.»

Tatt på grensa


Kilden fortalte FBI at Walker hadde organisert et møte med den ukjente Khalid på El Paso-flyplassen i Texas. Walker skal ha tatt navnet Abdullah.

Lørdag morgen var amerikanske myndigheter varsler om at Walker kunne være på vei til å krysse grensa. Opplysningene stemte og han ble tatt ved grenseovergangen Paso Del Norte.

Han hadde over 2000 dollar på seg, og forklarte selv at han skulle bruke pengene til å kjøpe nattsyn-briller og skuddsikre vester, som han skulle ta med seg til krigere i Somalia.

NATTSYN-BRILLER: 18-åringen har forklart politiet at han ville kjøpe nattsyn-briller og skuddsikre vester for å ha med seg til Somalia.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media