HYLLES: Politibetjent David Robison hylles for gesten mot Mark Ross. Foto: Facebook
HYLLES: Politibetjent David Robison hylles for gesten mot Mark Ross. Foto: FacebookVis mer

Mark trodde han skulle i fengsel. Da tårene kom, kjørte politimannen ham 160 kilometer for hans døde søster

- Alle vet hvor mye jeg misliker politi, men jeg er virkelig takknemlig overfor denne mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mark E. Ross fikk det han beskriver som en svært opprivende beskjed midt på natta klokka 3 natt til søndag.

Han hoppet snart inn i en bil med en venn fra Indiana på vei mot Detroit etter å ha fått høre at hans 15 år gamle søster var blitt drept i en bilulykke.

- Jeg hadde ikke sovet, og kom meg umiddelbart ut på veien. Vi kjørte selvfølgelig for fort da vi forsøkte å komme oss tilbake fra Detroit, skriver han på Facebook.

Stoppet i kontroll

Han og vennen kjørte fra delstaten Indiana og østover mot Detroit i Michigan da de ble stoppet i fartskontroll av politiet i delstaten Ohio.

Det hadde seg slik at Ross hadde en arrestordre på seg, skriver CNN. Både han og vennen som kjørte - som ikke hadde førerkort - ble tatt med til den lokale politistasjonen.

- Jeg visste jeg skulle i fengsel på grunn av arrestordren, skriver Ross.

Da han kom ned til stasjonen, ble det imidlertid klart at politiet i Detroit ikke kom til å hente ham i Ogioa.

- Jeg forklarte den ene betjenten at søsteren min hadde dødd, og at jeg måtte komme meg til mora mi så fort som mulig. Jeg begynte å gråte og han så at jeg gråt på ekte, skriver han.

- Helt overveldende

- Politimannen lente seg over meg og begynte å be for meg og min familie. Han tilbød seg å kjøre med 160 kilometer til Detroit, fordi de hadde tauet bilen vår. Alle vet hvor mye jeg misliker politi, men jeg er virkelig takknemlig overfor denne mannen. Han ga meg håp, skriver Ross i innlegget som i skrivende stund har drøye 119 000 delinger på Facebook.

Mark Ross har i etterkant snakket med nettavisa Inside Edition.

- Det var helt overveldende. De forsøkte å hjelpe oss.

Politibetjenten kjørte Ross hele veien til en restaurant i Detroit. Ifølge ham var familien svært takknemlig for politimannens gest, og inviterte han også til jentas begravelse.

- Han skal faktisk delta i begravelsen, sier Ross.