Cambridge Analytica-skandalen:

Mark Zuckerberg legger seg flat: - Det var min feil og jeg beklager

Facebook-sjefen sier selskapet burde ha gjort mer for å hindre misbruk av det sosiale nettverket.

HØRING I FLERE DAGER: Facebook-sjef Mark Zuckerberg etter et møte med senator Bill Nelson i Energi- og handelskomiteen i Representantenes hus mandag 9. april. Foto: Alex Wong/Getty Images/AFP/Scanpix
HØRING I FLERE DAGER: Facebook-sjef Mark Zuckerberg etter et møte med senator Bill Nelson i Energi- og handelskomiteen i Representantenes hus mandag 9. april. Foto: Alex Wong/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Mark Zuckerberg, grunnlegger og direktør for Facebook, uttalte i dag i kongressen at selskapet burde ha gjort mer for å hindre misbruk av Facebook-brukernes personlige informasjon.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters kom uttalelsene i forbindelse med Zuckerbergs møter i flere av kongressens komiteer de nærmeste dagene. Zuckerberg må blant annet svare på spørsmål knyttet til det sosiale nettverkets rolle under det amerikanske valget i 2016.

Facebook har vært i hardt vær siden Cambridge Analytica-skandalen ble kjent i midten av mars.

Analysebyrået Cambridge Analytica hadde stjålet personopplysninger fra millioner av Facebook-brukere. Analysene av datamaterialet ble seinere solgt til blant annet Donald Trumps valgkampstab.

– Jeg er ansvarlig

– Vi hadde ikke en bred nok oversikt over ansvaret vi hadde. Det var en stor feil. Det var min feil, og jeg er lei meg for det. Jeg startet Facebook, jeg driver selskapet og jeg er ansvarlig for hva som skjer her, uttalte Zuckerberg i Energi- og handelskomiteen i Representantenes hus mandag.

Det viktigste på agendaen under de planlagte høringene på Capitol Hill er Facebooks innrømmelse om at opptil 87 millioner Facebook-brukere kan ha blitt berørt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer