VIL GI HELE VERDEN NETT: Mark Zuckerberg vil gi hele verden tilgang til internett. Foto: Internet.org
VIL GI HELE VERDEN NETT: Mark Zuckerberg vil gi hele verden tilgang til internett. Foto: Internet.orgVis mer

Mark Zuckerberg vil ha hele verden på nett. Derfor kjøpte han droneselskap for 120 millioner

Slik er Facebook-gründerens plan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Facebook har kjøpt opp det britiske droneselskapet Ascenta for 20 millioner dollar, vel 120 millioner kroner.

- Selskapets gründere laget de tidligere versjonene av Zephyr, som er verdens lengstflyvende solcelledrevne ubemannede drone, skriver Mark Zuckerberg i en Facebook-post om oppkjøpet.

Droner, satellitter og lasere Det hele er en del av Mark Zuckerbergs plan om å koble hele verden til internett.

Det er anslått at rundt tre milliarder av verdens befolkning er koblet til internett. Zuckerberg har de resterende fire milliardene som mål.

Prosjektet kalles «Internet.org», og Facebook-gründeren ønsker å bruke droner, satellitter og lasere for å gi hele verden internett.

- I vårt forsøk på å koble hele verden til Internet.org, har vi jobbet med måter å stråle internett til folk fra himmelen. Vårt mål er å sørge for en rimelig tilgang til grunnleggende internett-tjenester for hver eneste person i verden, skriver Zuckerberg.

Zuckerberg skriver videre at en egen gruppe nå skal jobbe med å finne opp ny teknologi.

Prosjektet, som er non-profit, er i direkte konkurranse med Googles «Project Loon». Googles konsept handler om å bruke ballonger på liknende måte som Facebook ønsker å bruke droner.

Kjøpte spillbriller Kjøpet av droneselskapet er ikke det eneste Zuckerberg har gjennomført denne uka. Tirsdag ble det nemlig kjent at Facebook kjøper opp selskapet bak den virtuelle virkelighetsbrillen Oculus Rift, for to milliarder dollar.

- Jeg er glad over å kunne bekrefte at vi har kjøpt Oculus VR, lederen innen virtual reality-teknologi,sier Zuckerberg.

- Vårt oppdrag består av å gjøre verden mer åpen og tilkoblet, fortsetter han om hva som fristet med VR-spillteknologi.

- De seneste årene har dette nesten utelukkende ment å bygge mobilprogrammer som vil hjelpe deg å dele med menneskene du bryr deg om.

- Vi har mer å utrette. Nå er vi i en posisjon der vi kan begynne å fokusere på hvilke plattformer som skal by på enda mer nyttige, underholdende og personlige opplevelser. Mobil er dagens plattform, og nå begynner vi i tillegg å gjøre oss klare for morgendagens plattformer, sier Facebook-grunnleggeren.

KJØPER NYTT SELSKAP: Mark Zuckerberg har kjøpet et nytt selskap for 120 millioner kroner. Foto: AP Photo/Manu Fernandez/NTB Scanpix
KJØPER NYTT SELSKAP: Mark Zuckerberg har kjøpet et nytt selskap for 120 millioner kroner. Foto: AP Photo/Manu Fernandez/NTB Scanpix Vis mer