Hetsen mot Lan Marie Berg:

- Marked for å være drittsekk

Retorikkekspert Kjell Terje Ringdal tror den typen trusler som nå etterforskes mot Lan Marie Berg, er kommet for å bli. - Ikke får de spise biff og ikke får de parkert, sier han om mennene som skriver hetsende kommentarer.

ETTERFORSKNING: Onsdag varslet Oslo politidistrikt videre etterforskning av trusler mot Lan Marie Berg. Foto: Vidar Ruud / NTB
ETTERFORSKNING: Onsdag varslet Oslo politidistrikt videre etterforskning av trusler mot Lan Marie Berg. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Oslo politidistrikt besluttet onsdag å opprette etterforsking av ytringer som MDG-politiker Lan Marie Berg er blitt utsatt for den siste tida.

Retorikkekspert Kjell Terje Ringdal sier til Dagbladet at han mener Lan Marie Berg er «det perfekte offeret» for denne typen ytringer.

- Når det gjelder Berg er det en rekke omkringliggende faktorer som gjør at dette blir en rasistisk-liknende molotovcocktail, sier Ringdal til Dagbladet.

- Hun er kvinne, vellykket, har makt og et asiatisk utseende - som gjør henne til en «liksom-innvandrer» - og blir dermed et symbol på makten som skal frarøve avmakten all goden, utdyper han.

Makt mot avmakt

Dagbladet har forelagt flere eksempler på netthets mot Berg og andre MDG-politikere for Ringdal. Bilpolitikk og reaksjoner mot MDGs ønske om å redusere kjøttforbruket er blant temaene som går igjen.

- Her er det de maskuline verdiene som «kjøtt» og «parkeringsplasser» som blir ofrene. Det er makt mot avmakt, sier Ringdal og fortsetter:

- Og det er ikke bare rasisme, men også et avmaktens stønn. For her er trolig «kjøtt» og «bil» utslagsgivende. Makten rammer den frie mannen, som plutselig blir bundet fast i regler, forordninger og krav, som han ikke klarer å oppfylle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer