Nordea Markets:

«Markedet øyner et håp»

Det er ifølge sjeføkonom Kjetil Olsen og Dane Cekov kanskje ikke grunn til å være altfor optimistisk.

ØYNER HÅP: Markedet øyner et håp om at det denne gangen skal føre til resultater, når Kina og USA møtes igjen for samtaler i oktober, ifølge sjeføkonom i Nordea Markets, Kjetil Olsen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ØYNER HÅP: Markedet øyner et håp om at det denne gangen skal føre til resultater, når Kina og USA møtes igjen for samtaler i oktober, ifølge sjeføkonom i Nordea Markets, Kjetil Olsen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

(Finansavisen:) Det ble en kraftig oppgang på de amerikanske børsene i går etter at det ble kjent at Kina og USA skal møtes på høynivå igjen i oktober for å diskutere handelskonflikten.

Større sjanse nå

«Markedet øyner et håp om at det denne gangen skal føre til resultater. Basert på erfaringene så langt, er det kanskje ikke grunn til å være altfor optimistisk», skriver sjeføkonom Kjetil Olsen og Dane Cekov i morgenrapporten til Nordea Markets.

Men ifølge sjefredaktør i Global Times Hu Xjin, som så langt har vist seg å være svært godt informert, er det denne gangen større sjanse for et gjennombrudd enn tidligere.

«Vi får se. Uansett, S & P 500 var opp 1,3 prosent og det har vært bra oppgang i Asia også over natta».

Amerikanske tiårsrenter var i morgentimene opp rundt seks basispunkter fra i går morges og opp 12 basispunkter fra intradag-bunnen på 1,45 på onsdag.

På Oslo Børs peker pilene ned, med hovedindeksen i skrivende stund i 867,03, ned 1,06 prosent.

Månedens viktigste

Dagens viktigste – og månedens viktigste – tall er ifølge Olsen og Cekov amerikanske nonfarm payrolls. Konsensus for august er at 158.000-160.000 nye arbeidsplasser er skapt i økonomien utenom jordbrukssektoren.

«Trenden i sysselsettingsveksten har kommet ned første halvår, men økonomien skaper fortsatt mer enn nok arbeidsplasser til å bringe ledigheten videre ned over tid (demografien gir 100.000-125.000 nye personer)», lyder det fra Nordea Markets-økonomene.

Kommer tallene inn som ventet, vil seksmånederstrenden vende opp fra ca. 140.000 til ca. 160.000.

«Det indikerer i så fall en vekst i økonomien fortsatt over trend», skriver Olsen og Cekov.

Andre økonominyheter: