Markedsførte seg som asyladvokat

Og Kamel Mellah forfalsket studentbevis for å få hybel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kamel Mellah beskrives av advokaten sin, Line Evensen, som en ressurssterk person som har god utdanning og startet eget firma.

Investering og jus

I går kom det frem at han startet rengjøringsfirmaet Mr. Hygiene høsten 2005, som blant annet er å finne i bransjeregistre på internett. Den antatte gjerningsmannen bak det svært brutale drapet på lege Stein Sjaastad i Oslo i går har imidlertid hatt flere forsøk på forretningsvirksomhet.

Dagbladet.no kan fortelle at Mellah er registrert som asyladvokat på ei nettside som har spesialisert seg på advokatformidling over hele verden. Mellah står oppført som «Immigration Lawyer» basert i Akershus, med immgrasjons- og asylsaker som spesialfelt.

37-åringen har i tillegg drevet et nettsted om «kapitalinvestering». Her framstår Mellah som svært USA-orientert, med prangende bilder av havørner og amerikanske flagg på den lite profesjonelle websiden.

Hadde falskt studentbevis

For å få studenthybel på Bjerke studenthus brukte Mellah et studentbevis som dokumentasjon på at han var tilknyttet institutt for krimonologi og rettsstuder ved Universitet i Oslo.

Det viser seg nå at denne legitimasjonen etter alt å dømme var falsk.

- Han har lurt oss. Han forfalsket studentkortet sitt, sier Guri Bergo ved Studentsamskipnaden i Oslo, som eier Bjerke studenthus, til Dagbladet.no.

 FIRMA OG NETTSTED: Kamel Mellah har hatt mange jern i ilden. Faksimile fra internett
FIRMA OG NETTSTED: Kamel Mellah har hatt mange jern i ilden. Faksimile fra internett Vis mer

Det var på studenthjemmet, i en nabohybel at han ble arrestert av bevæpnet politi, etter at han klarte å passere en politivakt ved inngangen og kjøre heis med Dagbladets reporter til 10. etasje.

Universitetet i Oslo sendte i ettermiddag ut en pressemelding der informasjonssjef Helge Kjøllesdal sier at Kamel Mellah ikke er student ved Universitetet.

Bergo sier hun har kontaktet Universitetet i Oslo for å få vite om Mellah var student, men ble avvist fordi det er personopplysninger som SiO ikke har rett på.

- Forferdelig

- Det er forferdelig, men hvis du er kjeltring og vil lure folk, så tror jeg du klarer det, sier Bergo til Dagbladet.no.

Det ble i kveld holdt et beboermøte på Bjerke studenthus for å informere om hendelsene rundt drapet og utleierens rutiner for hvem som får bo på studenthjemmet. Beboerne fikk blant annet anledning til å snakke med en sosionom, som også vil være tilgjengelig gjennom helga.

Nå skal SiO gå gjennom rutinene for tildeling av hybler.

- Vi skal gjøre alt vi kan for å fange opp slike tilfeller i fremtiden, sier Bergo.

Markedsførte seg som asyladvokat

Mellah har disponert hybelen på Bjerke siden i fjor sommer.

- Det har siden han flyttet inn ikke vært noen klager, konflikter eller bemerkninger på ham av noe slag, verken til noen av de to husvertene i studenthuset eller til Studentboligenes øvrige administrasjon, sier Guri Bergo.

Vil ha tips om drapsvåpen

Oslo-politiet vil framstille Mellah for varetektsfengsling klokka 13 i morgen.  Foreløpig har etterforskerne kun hatt en kort samtale med mannen de mener drepte lege Stein Sjaastad. Mellah nekter for drapet.

- Han er gjort kjent med siktelsen men stiller seg uforstående til den. I morgen tidlig vil prøve å gjennomføre et avhør, advokaten hans sier han er villig til det, så får vi se sier seksjonsleder Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no i kveld.

Obduksjonen av drapsofferet viser ifølge politiet at flere av knivstikkene legen ble påført i brystet hver for seg kunne ha drept ham.

- Skadene kommer fra en stor kniv. Vi har trolig ikke funnet drapsvåpenet ennå. Det har siktede trolig kastet fra seg eller gjemt, og vi er svært interessert i funn publikum eventuelt gjør i den forbindelse, sier Abrahamsen.

I tillegg mangler politiet fremdeles oversikt over hvordan drapsmannen har forflyttet seg fra åstedet i Oslo sentrum til hybelhuset på Bjerke.

Kamel Mellahs advokat, Line Evensen, sier til NRK1 i kveld at Mellah har sagt til henne at ikke husker noe av det som skjedde i går.

<B>BODDE SOM STUDENT:</B> Politiet stormet Bjerke studenthjem allerede i går ettermiddag, men det var først senere på kvelden at Mellah ble pågrepet.
SIKTET FOR LEGEDRAP: Kamel Mellah (37).