Markedskraft

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Så er kraftprisene på vei mot rekordhøyder igjen. Det er blitt vanlig på denne årstida, uansett nedbørsforhold. Konkurransen mellom strømleverandørene, som skulle gi lavere priser, fungerer dårlig. Det nye nå er at også nettselskapene øker prisene, selv om de skal være regulert av NVE. Her i avisa i går uttrykte statsråd Victor D. Norman mistanke om at disse selskapene utnytter sitt monopol, og at det er kryssende eierinteresser mellom nettselskap og leverandør.
  • Hittil i år har ti prosent av kraftproduksjonen gått til eksport. Dette skjedde i sommer, da prisene her hjemme var lave. Magasinene ble tappet, og nå skrus prisene opp på grunn av vannmangel. Slik fungerer det nordiske kraftmarkedet i forbrukernes disfavør. Det er det stikk motsatte av hva som ble lovet da kraftmarkedet ble liberalisert. Statsråd Norman, som sverger til konkurransens kraft, har all grunn til å være bekymret for hvordan dagens kraftmarked virker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer