Markering etter drap på russisk journalist og advokat

Russland-kritikere drept forrige uke.

MARKERTE DREPTE RUSSLAND-KRITIKERE: 
Ågot Valle (SV) holdt appell under minnemarkering for advokat Stanislav Markelov og journalist Anastasia Baburova utenfor den russiske ambassaden i Drammensveien 74. Begge ble drept i Moskva.
Foto: Knut Falch / SCANPIX
MARKERTE DREPTE RUSSLAND-KRITIKERE: Ågot Valle (SV) holdt appell under minnemarkering for advokat Stanislav Markelov og journalist Anastasia Baburova utenfor den russiske ambassaden i Drammensveien 74. Begge ble drept i Moskva. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rundt 40 personer deltok i en minnemarkering utenfor den russiske ambassaden i Oslo onsdag, etter drapene på en russisk advokat og en journalist i Moskva forrige uke.

Advokaten Stanislav Markelov og journalisten Anastasia Baburova ble skutt og drept på åpen gate i Moskva forrige mandag.

Minnemarkeringen i Oslo skjedde i regi av Amnesty International, Den norske Helsingforskomité og Human Rights House. Blant appellholderne var Høyre-leder Erna Solberg og Bellonas styreleder i Bellona St. Petersburg, Aleksander Nikitin.

- Vi er samlet i dag for å minnes drapene på Markelov og Baburova, og for å kreve at drapene etterforskes. Vi er også samlet for å vise at verden bryr seg om demokrati, rettsstat og en sivilisert utvikling i Russland. Vi krever at russiske myndigheter viser at de også bryr seg om det, sa Erna Solberg i sin appell.

Nikitin sier det er en skremmende jakt på journalister, opposisjonelle og menneskerettighetsforkjempere som skjer i Russland.

Skremmende

- Folket trenger å få vite hvem som står bak denne jakten, sier Nikitin, og minner om drapene på journalist Anna Politkovskaja, redaktør Pål Xlebnikov, og de tsjetsjenske opposisjonelle Mlovadi Baisarov og Ruslan Jamadaev, som alle har blitt drept i Moskva sentrum de siste årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer