Protesterte mot regjeringens asylpolitikk

Markering for flyktninger i 18 norske byer

I protest mot regjeringens asyl- og flyktningpolitikk.

FORAN STORTINGET: i Oslo møtte mellom 3000 og 4000 demonstranter opp og marsjerte til Stortinget. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
FORAN STORTINGET: i Oslo møtte mellom 3000 og 4000 demonstranter opp og marsjerte til Stortinget. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I 18 norske byer tente tusenvis av demonstranter lys og fakler i protest mot regjeringens asyl- og flyktningpolitikk.

I Oslo marsjerte mellom 3000 og 4000 mennesker opp Karl Johan og samlet seg foran Stortinget. Det var langt flere enn arrangørene på forhånd hadde turt å håpe på.

– Vi protesterer mot alle innstrammingene som har skjedd det siste året. Vårt krav er at Norge skal ta sin del av ansvaret for mennesker på flukt, sier biskop emeritus Tor Berger Jørgensen, som har sittet i arrangementskomiteen, til NTB.

I alt 40 organisasjoner, politiske partier og ungdomspartier har stilt seg bak markeringen «Tusen lys for mennesker på flukt».

Samtidig nådde krisen i Aleppo i Syria et nytt sørgelig bunnpunkt onsdag, noe som ble markert med ett minutts stillhet foran Stortinget.

– Mens bombene faller over Aleppo, og mens båtene synker i Middelhavet, er den norske regjeringens mål at færrest mulig av de overlevende skal komme hit. Og av dem som er kommet, skal flest mulig sendes ut igjen. Det er et dypt nederlag for norsk humanisme hvis dette blir stående som Norges bidrag i denne krisen, mener arrangørene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer