Markering i kraftig bakrus

Det blir en solid bakrus etter millionoverskridelsene i Hundreårsmarkeringen Norge 2005. Styret som skal rydde opp, mener det foreligger klare brudd på aksjeloven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overskridelsene summeres nå til ca. 50 millioner kroner. Tunge aktører på begge sider barker sammen i oppryddingen etter overskridelsene som førte til at daglig leder og etter hvert også styret, med departementsråd Anne Kari Lande Hasle som leder, trakk seg. Nytt styre ledet av advokat Jens Kristian Thune ble oppnevnt. Det nye styret konstaterte raskt at overskridelsene var langt større enn tidligere antatt.

Revisjonsselskapet Ernst & Young har på oppdrag av det nye styret utarbeidet en rapport om de økonomiske disposisjonene i perioden 2003 til 1. mai 2005.

Rapporten ble overlevert Kultur- og Kirkedepartementet 29. september, men innholdet ble først offentliggjort i går. Rapporten summerer overskridelsene til ca. 50 millioner kroner, som er det doble av det forrige styrets siste prognose i april.Kanskje enda mer alvorlig for det forrige styret er at det nye styret konstaterer at eieren av selskapet, Staten, ikke fikk melding i tide om den vanskelige økonomien i selskapet. Styret mener det er et klart brudd på aksjeloven.