Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Markeringer mot kvinnevold i India

Flere steder i India er det planlagt markeringer søndag, ett år etter at en 23 år gammel kvinne døde som følge av en gjengvoldtekt.

TENNER LYS: Indiske kvinner tenner lys ett år etter den brutale gjengvoldtekten og drapet på den 23 år gamle studenten fra New Delhi. Saken førte til en massiv debatt rundt seksuelle overgrep i India. Foto: AP Photo/Saurabh Das
TENNER LYS: Indiske kvinner tenner lys ett år etter den brutale gjengvoldtekten og drapet på den 23 år gamle studenten fra New Delhi. Saken førte til en massiv debatt rundt seksuelle overgrep i India. Foto: AP Photo/Saurabh Das Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hendelsen skapte sterke reaksjoner i India, der vold og trakassering av kvinner er et problem. Det ble store protester og demonstrasjoner både i New Delhi og ellers i landet.

Den 23 år gamle kvinnen døde av skadene hun fikk to uker etter at hun ble brutalt overfalt og voldtatt av seks menn om bord på en buss. Kvinnen var på vei hjem etter et kinobesøk sammen med en venn.

Fire av de seks ble dømt for voldtekten, en som var 17 år gammel ble dømt av en ungdomsdomstol, mens en av mennene døde før straffesaken var behandlet.

Kvinner som deltar i markeringene søndag er oppfordret til å fortelle om egen erfaringer med vold. De vil også bli bedt om å gi innspill om hvilke endringer som behøves for å forandre hvordan mange kvinner blir behandlet i India.

- Vi vil minne samfunnet om at slik kriminalitet ikke tolereres mer, sier studenten Ishaan Ahmed til AFP.

Så sent som julaften ble landet rammet av en ny grov voldtektssak. Tolv menn er arrestert etter at en 21 år gammel kvinne skal ha blitt utsatt for to gjengvoldtekter i det sørlige India.

Kvinnen var på besøk hos venner i byen Karaikal da voldtektene skal ha blitt gjennomført, opplyser indisk politi til nyhetsbyrået DPA.

(NTB)

MARKERING: Det er planlagt markeringer rundt om i hele India søndag, ett år etter at den 23 år gamle studenten døde som følge av gjengvoldtekt. Foto: REUTERS/Anindito Mukherjee
MARKERING: Det er planlagt markeringer rundt om i hele India søndag, ett år etter at den 23 år gamle studenten døde som følge av gjengvoldtekt. Foto: REUTERS/Anindito Mukherjee Vis mer