Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Marlen gikk opp fem lønnstrinn

Sykepleier Marlen Wedin (26) fikk en kjærkommen julehilsen fra Bærum kommune i år. Et kraftig hopp oppover på lønnsstigen gjør at hun vil tjene nærmere 20 000 kroner mer i året enn sine nyutdannede sykepleiervenninner i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er kjempeglad. Pengene kommer godt med og gjør at jeg kan nedbetale studielånet raskere enn planlagt, sier den svenske sykepleieren fra Sundsvall i Nord-Sverige.

Et trangt arbeidsmarked i hjemlandet tvang 26-åringen over svenskegrensa i fjor. Nå vil hun fortelle sykepleiere hjemme i Sverige at det lønner seg å komme til Norge for å jobbe.

Marlen ble ansatt på Capralhaugen sykehjem i januar i fjor. Nå, ett år etter, har hun i likhet med andre nyutdannede i kommunen gått opp fem lønnstrinn som følge av det lokale lønnsoppgjøret i høst.

- En sykepleiervenninne av meg i Oslo funderer også på om hun skal søke jobb i Bærum fordi lønna er bedre her, sier den svenske sykepleieren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!