OMKOM: Marlene C. Mork (22) fra Steinkjer omkom under treningsflyging i går kveld lokal tid. Foto: PRIVAT
OMKOM: Marlene C. Mork (22) fra Steinkjer omkom under treningsflyging i går kveld lokal tid. Foto: PRIVATVis mer

Marlene (22) omkom under treningsflyging i USA

- Hele familien er i sorg, sier faren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det var vår datter Marlene Charlotte Mork fra Steinkjer som omkom i går i en flyulykke ved Daytona Beach International Airport i USA. Hun arbeidet som flyinstruktør ved flyskolen Phoenix East Aviation. Vi opplever dette som en dyp tragedie, og hele familien er i sorg, sier Jan Mork i en pressemelding.

Styrtet like etter takeoff Lars Kjellberg, sjefinstruktør ved skolen, opplyser til Dagbladet at Marlene Charlotte Mork var på en vanlig treningsflyging med en student da Cessna 172-flyet de førte, styrtet kort tid etter takeoff fra Daytona internasjonale flyplass i Florida. Begge omkom.

Ulykken skjedde i 22-tida lokal tid, eller i 04-tida norsk tid. Årsaken til styrten er foreløpig ukjent, men etterforskes av den amerikanske havarikommisjonen for luftfart (NTSB).

I pressemeldingen familien har sendt ut i ettermiddag, forteller faren Jan Mork at Marlene var en av tre døtre.

- Familien var stolte av henne da hun dro til USA for å ta utdanning som pilot, sier han.

Samvær Det er til sammen rundt 60 norske elever og instruktører ved Phoenix East Aviation, og miljøet er svært tett. Sjefinstruktør Kjellberg, som selv kjente Mork, forteller til Dagbladet at dagen i dag vil gå med til samvær og trøst.

- Det er fremdeles tidlig morgen her borte. Når folk våkner, skal vi ta vare på hverandre, holde sammen og prate om det som er skjedd. Vi sender tanker til familien hjemme, sier han til Dagbladet.

Kjellberg sier det er for tidlig å si noe om ulykkesårsaken.

- Nå skal vi bistå politiet og havarikommisjonen så godt som mulig, sier han.

Fullført utdanning Phoenix East Aviation er partnerskole med Luftfartsskolen her hjemme. Daglig leder Thor Alvik opplyser til Dagbladet at studentene vanligvis fullfører amerikansk trafikkflygerutdanning, før de gjennomfører etteropplæring for å bli godkjent som flygere i Europa.

- Den omkomne hadde fullført trafikkflygerutdanningen, men tok et år som instruktør før hun skulle begynne på den europeiske delen av opplæringen, sier Alvik.

- Det er en forferdelig tragisk hendelse. Nå håper vi de pårørende blir ivaretatt på en god måte, sier han.

Dette er andre gang på tre år at East Phoenix Aviation opplever en dødsulykke med nordmenn innblandet. I februar 2011 styrtet en Cessna 172 i havet med to unge norske menn om bord.

KRISEHÅNDTERING: Lars Kjellberg, sjefinstruktør ved East Phoenix Aviation, opplyser at dagen i dag vil gå med til samvær blant de norske elevene og instruktørene. Foto: JOHN LUCE / DAGBLADET
KRISEHÅNDTERING: Lars Kjellberg, sjefinstruktør ved East Phoenix Aviation, opplyser at dagen i dag vil gå med til samvær blant de norske elevene og instruktørene. Foto: JOHN LUCE / DAGBLADET Vis mer