Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Marokkanere sender sympatierklæringer etter drapene

Mange marokkanere har brukt sosiale medier til å sende støtteerklæringer og uttrykke sjokk og sorg etter det brutale dobbeltdrapet i Atlasfjellene.

SYMPATIERKLÆRINGER: Marokkanere har strømmet til sosiale medier for å sende støtteerklæringer og uttrykke sjokk etter det brutale dobbeltdrapet på Maren Ueland (t.v.) og Louisa Vesterager Jespersen. FOTO: Privat
SYMPATIERKLÆRINGER: Marokkanere har strømmet til sosiale medier for å sende støtteerklæringer og uttrykke sjokk etter det brutale dobbeltdrapet på Maren Ueland (t.v.) og Louisa Vesterager Jespersen. FOTO: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det gikk ikke lang tid fra norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept, før erklæringer om sjokk, sinne og sorg dukket opp i sosiale medier.

Svært mange av dem som har lagt ut meldinger, er marokkanere.

PÅGREPET: De tre mennene som var etterlyst for drapene på Maren Ueland (28) og Louisa Vesterager Jespersen (24) ble pågrepet på en buss i Marokko etter 72 timers klappjakt. Video: John Terje Pedersen / NTB Scanpix / marokkansk politi / Kesh24 Vis mer Vis mer

Over 4.000

Et budskap som er gjentatt svært mange ganger, er dette: «Som marokkaner er jeg dypt sjokkert av denne hendelsen og oppriktig lei meg for det som hendte i Marokko. Jeg håper de mistenkte får som fortjent, vi aksepterer ikke slike handlinger i vårt land.»

Maren Uelands mor Irene har mottatt over 4.000 kondolansebudskap etter at hun la ut en Facebook-melding om drapet på datteren, skriver Stavanger Aftenblad.

«Hele det marokkanske folk er så lei oss for det som hendte med henne», heter det i én melding.

«Vi er såååååååå lei oss for det som hendte i vårt land. Unnskyld», skriver en annen.

Sjelden

Også Utenriksdepartementet har fått henvendelser på epost og i sosiale medier fra vanlige marokkanere.

- Dette er hilsener fra folk som ønsker å uttrykke avsky over det inntrufne og gi uttrykk for sympati og medfølelse, sier kommunikasjonssjef Frode O. Andersen. Han sier det er svært sjeldent departementet mottar slike meldinger.

- I tidligere, dramatiske hendelser har vi vel ikke sett dette. Det er åpenbart at denne saken også gjør inntrykk på folk i Marokko, mener Andersen.

«Unnskyld»

En ung marokkansk mann stilte seg nylig foran den danske ambassaden i Rabat med en enkel plakat med ordet «unnskyld», skriver Morocco World News.

Bildet av mannen og plakaten er også blitt delt av mange i sosiale medier. Ifølge nettavisen planlegges det også en stille protest foran både Norges og Danmarks ambassade i den marokkanske hovedstaden lørdag for å vise den siste ære til de to unge kvinnene som ble drept da de var på fottur i Atlasfjellene.

Terror

Ueland og Jespersen ble funnet drept ved en sti på vei mot fjellet Toubkal mandag morgen. Dobbeltdrapet etterforskes som en terrorhandling

Tirsdag ble en mann pågrepet i Marrakech, mistenkt for drapene. Ifølge påtalemyndigheten har han bånd til en ikke navngitt terrorgruppe. Ytterligere tre menn ble pågrepet på en buss på utenfor Marrakech torsdag.

I en video som er lagt ut på nett, sverger de fire mennene troskap til ekstremistgruppen IS. Myndighetene i Marokko bekreftet torsdag kveld at videoen er ekte.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!