Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Marokko ber Norge granske Skah-saken

Marokkanske myndigheter har konkludert med at reisen til Norge var ulovlig.

UTLOVER DUSØR: Khalid Skah utlovte denne uken en dusør på 500 000 dollar til den som fører de to barna tilbake til Marokko. Det tilsvarer tre millioner norske kroner. Marokkanske myndigheter mener norske diplomater har brutt Wien-konvensjonen om diplomatiske forbindelser. Foto: AFP PHOTO / ABDELHAK SENNA
UTLOVER DUSØR: Khalid Skah utlovte denne uken en dusør på 500 000 dollar til den som fører de to barna tilbake til Marokko. Det tilsvarer tre millioner norske kroner. Marokkanske myndigheter mener norske diplomater har brutt Wien-konvensjonen om diplomatiske forbindelser. Foto: AFP PHOTO / ABDELHAK SENNA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marokko ber norske myndigheter om å granske hvordan Khalid Skahs barn kunne ta seg fra Marokko til Norge.

Juridiske myndigheter i Marokko har konkludert med at reisen til Norge var ulovlig, opplyser det marokkanske utenriksdepartementet.

De to barna, Skahs 13 år gamle sønn og datteren på 16, rømte fra farens hus i Rabat 19. juli i år og kontaktet deretter den norske ambassaden fordi de følte at de var i livsfare. Tre dager senere reiste de to barna til Norge.

Marokko ønsker særlig at Norge etterforsker en ansatt ved ambassaden i Rabat for «handlinger uforenlige med stillingen hans og som strider mot Wien-konvensjonen om diplomatiske forbindelser».

«Marokko kan ikke annet enn beklage den direkte innblandingen fra norske diplomater», heter det i uttalelsen fra Marokkos utenriksdepartement.

Tidligere OL-mester Khalid Skah utlovde denne uken en dusør på 500.000 dollar til den som fører de to barna tilbake til Marokko.

Skah hevder at marokkanske myndigheter har bevis på at Norge var innblandet i barnas flukt.

Norske myndigheter har hele tiden avvist at de var innblandet i barnas reise til Norge. 

- Vi har gjort veldig klart hva som er Norges rolle i denne saken. Vi har ikke hatt noe rolle, bortsett fra å gi barna opphold i residensen etter nødretten. Utover det har vi ikke hatt noen rolle, sier UDs pressevakt, Bjørn Svenungsen, til Dagbladet.

(NTB/Dagbladet)

OL-MESTER:  Khalid Skah etter at han har vinnet 10.000 meter under OL i Barcelona i 1992. Foto: Per R. Løchen/Scanpix
OL-MESTER: Khalid Skah etter at han har vinnet 10.000 meter under OL i Barcelona i 1992. Foto: Per R. Løchen/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling