Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Marokko krever straff av norske diplomater

Marokko krever at Norge straffer norske diplomater som bisto en norsk kvinne med å få de to barna hennes ut av Marokko.

MAROKKO KREVER PERSONALET STRAFFET: Den norske ambassaden i Rabat, der barna til Anne cecilie Hopstock og Khalid Skah oppholdt seg før de rømte i en dramatisk aksjon til Norge. FOTO: SVEINUNG U. YSTAD , Dagbladet
MAROKKO KREVER PERSONALET STRAFFET: Den norske ambassaden i Rabat, der barna til Anne cecilie Hopstock og Khalid Skah oppholdt seg før de rømte i en dramatisk aksjon til Norge. FOTO: SVEINUNG U. YSTAD , Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Marokko krever at Norge straffer norske diplomater som bisto en norsk kvinne med å få de to barna hennes ut av Marokko, skriver NTB.  Det er Marokkos utenriksminister som tirsdag sier dette ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Den norske ambassaden ga seg selv retten til å utøve sin egen justis på territoriet til en fremmed stat i en privat sak og i strid med alle regler og all etikk, sier utenriksminister Taieb Fassi Fihri til det marokkanske nyhetsbyrået MAP.

Fihri sier at politiattacheen ved Norges ambassade i Rabat, Stein Haugen, hadde spilt en spesiell rolle. Allerede i oktober mottok Utenriksdepartementet en rettsanmodning fra marokkanske myndigheter om å avhøre én norsk diplomat og flere andre norske borgere.

- Vi svarte at det ikke er mulig å foreta avhør av diplomaten fordi han er underlagt diplomatisk immunitet. Når det gjelder rettsanmodningen om de andre norske borgerne, er den til behandling i Justisdepartementet, sier underdirektør Ragnhild Imerslund i UD til NTB.

- I håndteringen av denne vanskelige saken har UD og norske myndigheter hele tiden vært påpasselig med å opptre i henhold til nasjonal og internasjonal lov, sier Underdirektør Ragnhild Imerslund i Utenriksdepartementet til Dagbladet.

Når det gjelder påstandene om at norsk ambassadepersonell har deltatt aktiv i aksjonen svarer hun:

- Det er verken påstander som UD kan gå god for eller si er feil, sier Imerslund. Hun forteller at de nå vil sørge for at alle fakta vil bli lagt på bordet.

- Det har vi orientert marokkanske myndigheter om. Dette er en komplisert sak for Norge og Marokko, men vi vil fortsette å ha en åpen dialog med Marokko gjennom de vanlige diplomatiske kanalene, sier Imerslund.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!