Marokko-drapene

Marokko: Politiet har siktet sju nye personer

Seks marokkanere og en person med både spansk og sveitsisk statsborgerskap er nå siktet etter dobbeltdrapet i Marokko.

DREPT: Norske Maren Ueland (28) (t.v.) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept 17. desember, ved foten av Toubkal-fjellet nær fjellandsbyen Imlil i Marokko. I går ble sju nye personer siktet i saken. Foto: Privat
DREPT: Norske Maren Ueland (28) (t.v.) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept 17. desember, ved foten av Toubkal-fjellet nær fjellandsbyen Imlil i Marokko. I går ble sju nye personer siktet i saken. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Marokkansk politi jobber fortsatt i fullt monn med å finne mistenkte personer, etter at Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble drept på fjelltur i Marokko i desember.

Enda flere er nå siktet i saken: I går tok politiet ut siktelse mot sju nye personer i saken. En av dem er en mann med dobbelt statsborgerskap, sveitsisk og spansk.

- Vi vet ennå ikke så mye om denne sveitseren, men han skal ha blitt muslim for tre år siden. Mannen bodde i samme område som de fire personene som først ble arrestert og siktet for dobbeltdrapene, sier en journalist i medieorganisasjonen Kech24 til Dagbladet.

Totalt er nå 22 personer siktet i drapssaken.

- IS-rekruttering

MAROKKO: Bak denne døra i utkanten av Marrakech, bodde en av de drapsmistenkte. Dagbladet har møtt faren og broren hans. Video: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Sveitseren som er mistenkt for å ha vært involvert i dobbeltdrapet skal ha hatt mye kontakt med folk i det fundamentalistiske islamistmiljøet.

Politiet mener sveitseren har hjulpet til med opplæring i kommunikasjonsutstyr. Han skal også ha forsøkt å rekruttere folk til å dra til Syria for å bli en del av terrororganisasjonen Daesh (IS, journ.anm), ifølge Dagbladets kilder.

- Vi vet ikke noe mer enn dette om sveitseren ennå, sier en mediakilde.

Hyllet drapene på nett

I tillegg har politiet arrestert 15 personer for å ha hyllet dobbeltdrapene. De fleste av de 15 hyllet drapene på nettet.

- Én av dem har allerede blitt dømt. Han fikk ett års fengsel for å ha hyllet drapene, får Dagbladet opplyst.

De mistenkte

UTPEKT SOM LEDER: Marokkansk politi mener at Abdessamad Ejjoud er leder av terrorgruppa som drepte de to kvinnene. Foto: Kesh 24
UTPEKT SOM LEDER: Marokkansk politi mener at Abdessamad Ejjoud er leder av terrorgruppa som drepte de to kvinnene. Foto: Kesh 24 Vis mer

De hovedmistenkte i saken er gateselgeren Abdessamad Ejjoud (25), rørleggeren Abderrahim Khayali (33), snekkeren Younes Ouaziyad (27) og gateleverandøren Rachid Afatti (33).

Abderrahim Khayali var den første som ble pågrepet for drapene, og ble tatt som følge av at politiet fant id-kortet hans på åstedet.

Ejjoud, Younes Ouaziyad og Rachid Afatti, ble pågrepet idet de var iferd med å rømme fra Marrakech i en buss.

Disse fire personene skal ha tatt video av drapshandlingen, som seinere ble spredt på internett - en video som Kripos mener kan være ekte.

De ble pågrepet i Marrakech og anklages for å ha tilhørt en celle inspirert av IS' ideologi, opplyser landets antiterrorsjef Abdelhak Khiam til nyhetsbyrået AFP.

Ingen av de fire har hatt kontakt med IS-medlemmer i Syria eller Irak, opplyser han videre.

PÅGREPET: De tre mennene som var etterlyst for drapene på Maren Ueland (28) og Louisa Vesterager Jespersen (24) ble pågrepet på en buss i Marokko etter 72 timers klappjakt. Video: John Terje Pedersen / NTB Scanpix / marokkansk politi / Kesh24 Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer