Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Marokko-tiltalt:
- Måtte gud tilgi meg

Forklarte seg på rettens siste dag.

HOVEDMENN: De tre gateselgerne Rachid Afati (t.v), Ouziad Younes og bøddelen Abdessamad El Joud (t.h) er siktet for drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen. I tillegg er 21 andre siktet i terrorsaken. Her er de tre avbildet da de ble pågrepet på en buss på vei fra Marrakech. Foto: Marokkansk politi / AFP / Scanpix
HOVEDMENN: De tre gateselgerne Rachid Afati (t.v), Ouziad Younes og bøddelen Abdessamad El Joud (t.h) er siktet for drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen. I tillegg er 21 andre siktet i terrorsaken. Her er de tre avbildet da de ble pågrepet på en buss på vei fra Marrakech. Foto: Marokkansk politi / AFP / Scanpix Vis mer

En av mennene som er tiltalt for Marokko-drapene ba om tilgivelse fra gud under sin siste forklaring under rettssaken torsdag.

- Det finnes ingen gud utenom Allah og Mohammed er hans profet. Måtte Gud tilgi meg, sa Abdessamad Ejjoud under rettsmøtet i byen Salé torsdag.

Det skriver det marokkanske nettstedet Medias24.

Han er en av de hovedtiltalte i rettssaken etter drapene på Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen, og risikerer dødsstraff.

Ifølge NRK har dommerne nå trukket seg tilbake for å diskutere dommen.

Nekter for å være terrorister

Torsdag fikk han og de øvrige 23 tiltalte i saken mulighet til å si noen siste ord før dommen faller. Ifølge Medias24 brukte flere sin taletid til å nekte for å være involvert i noen terrorcelle, og noen kalte også drapene for barbariske.

Ifølge Ueland-familiens norske bistandsadvokat Ragnar Falck Paulsen, som torsdag ettermiddag har vært i kontakt med familiens marokkanske advokat som var til stede i rettssalen, har dommerne nå trukket seg tilbake for å komme med en beslutning. Det er ventet at en beslutning vil komme i løpet av torsdag kveld.

I rettssalen fremmet også den marokkanske advokaten et erstatningskrav på vegne av Ueland-familien.

- Det ble fremmet et krav til marokkanske myndigheter tilsvarende 150.000 euro (rundt 1,4 millioner norske kroner, journ.anm.). Dersom familien mottar oppreisning, vil alt gå til stiftelsen de vil opprette i Maren Uelands navn, sier Paulsen til NTB.

UD bekrefter overfor NTB at en ansatt ved den norske ambassaden i Marokko har vært til stede i rettssalen i Salé som representant for norske myndigheter.

De tre hovedtiltalte risikerer dødsstraff. Dommen er ventet i løpet av dagen.

Norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen ble drept i Atlasfjellene i Marokko i desember. 15 personer er siktet for terror - totalt 24 er tiltalt i saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media