Dobbeltdrapene i Marokko

Marokko-tiltalts mamma: - Gi oss bevisene

Spanske Guervos Gema ber marokkanske påtalemyndigheter komme med flere bevis. - Hvis ikke må han bli satt fri, sier hun.

- IKKE SKYLDIG: Spanske Guervos Gema er mora til den den spansk-sveitsiske Kevin Zoller, som er én av de 24 tiltalte i dobbeltdrap-rettssaken i Marokko. Hun mener sønnen er uskyldig og mener at marokkanske myndigheter må komme med flere bevis - eller sette sønnen hennes fri. Video: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SALÉ / OSLO (Dagbladet): I dag klokka 13 norsk tid startet den fjerde rettsdagen i saken mot de 24 som er tiltalt for å ha drept norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen ved fjellandsbyen Imlil i desember.

Én av dem vil sitte på tilhørerbenken er den spanske kvinnen Guervos Gema. Hun er mora til Kevin Zoller, den eneste av de tiltalte som ikke er marokkansk.

- Marokkanske påtalemyndigheter må gi oss bevisene. Gi oss bevisene og så kan vi se på dem sammen med sveitsiske advokater, sa Gema til Dagbladet i forkant av forrige rettsseanse.

Var i Sveits

Ifølge Gema har marokkanske påtalemyndigheter takket nei til bistand fra sveitsisk politi i etterforskningen.

- Jeg er ikke imponert over arbeidet de har gjort. Kevin ville aldri ha blitt tiltalt for dette i Sveits. Han var med meg i Sveits da da drapene skjedde, og hvis han hadde gjort noe ulovlig i Marokko hadde han aldri dratt tilbake hit, sier Gema.

Hun bor i Marokko så lenge sønnen sitter i fengsel og står tiltalt i drapssaken. Gema har en beskjed fra sin sønn «til det norske folket, marokkanere, spanjoler, til alle»:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer