Mars: Angrep justisministeren i Sverige. Tirsdag: Knivstakk politimann i Danmark

Den 25 år gamle palestinske asylsøkeren beskyldes for å sympatisere med terrorgruppa IS.

AVSLÅTT ASYLSØKNAD: En livvakt legger den 25 år gamle palestinske asylsøkeren i bakken etter at han har sprayet ned svenskenes justisminister med et brannslokningsapparat i Sverige i mars. Denne uka knivstakk samme mann en politimann på et asylmottak i Danmark. Foto: Peter Paulsson / NTB scanpix
AVSLÅTT ASYLSØKNAD: En livvakt legger den 25 år gamle palestinske asylsøkeren i bakken etter at han har sprayet ned svenskenes justisminister med et brannslokningsapparat i Sverige i mars. Denne uka knivstakk samme mann en politimann på et asylmottak i Danmark. Foto: Peter Paulsson / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den danske sikkerhetstjenesten (PET) bekreftet onsdag at 25-åringen som knivstakk en politimann ved et asylmottak i Sandholm i Danmark tirsdag, er samme mann som angrep den svenske justis- og migrasjonsministeren Morgan Johansson med et branslokningsapparat i mars.

Den danske politimannen ble alvorig skadet etter å ha blitt stukket i halsen og skuldra. Angrepet skjedde på danmarks største asylmottak, Sandholm tirsdag.

Hendelsen etterforskes som et drapsforsøk, skriver The Local.

Den 25 år gamle palestinske asylsøkeren venter på uttransportering fra Danmark etter at asylsøknaden hans er blitt avslått.

PET har sendt ut en pressemelding der de opplyser at de har hatt 25-åringen under oppsyn, på grunn av mulige IS-sympatier.

- PET har forut for knivoverfallet hatt kjennskap til den mistenkte, og ha mottatt opplysninger om at mistenkte muligens kunne være psykisk ustabil, ønske å reise til Syria eller Irak, at vedkommende muligens kan være radikalisert og sympatisere med IS, skriver PET i pressemeldingen.

Angepet mot den svenske justis- og migrasjonsministeren Morgan Johansen (S) 23. mars, skjedde da ministeren var på besøk til et asylmottak i Kristianstad i Skåne. 25-åringen fikk tak i et brannslokningsapparat som han sprayet ministeren med, før han ble lagt i bakken av sikkerhetsvakter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.