Er det noen hjemme?

Mars-bilde skaper romvesen-teorier

Kan dette være tegnet på at det en gang har eksistert intelligent liv på «den røde planeten»?

UTROLIG, MEN SANT? På det kornete bildet ser vi noe som kan se ut som en utskåret døråpning på siden av fjellveggen - på planeten Mars. Foto: NASA/JPL-Caltech/MSSS
UTROLIG, MEN SANT? På det kornete bildet ser vi noe som kan se ut som en utskåret døråpning på siden av fjellveggen - på planeten Mars. Foto: NASA/JPL-Caltech/MSSS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

20. juli 1976 ble det full oppstandelse da instrumentseksjonen til marssonden Viking I landet på Mars og begynte å sende bilder tilbake til NASA på jorda. På det ene bildet kunne man tydelig se noe som minnet om et ansikt med nese, munn og øyne.

Formasjonen var 1600 meter lang og er blitt kalt «Ansiktet på Mars» og «Mona Lisa fra Mars». Den kastet for alvor bensin på konspirasjonsteoribålet om at det eksisterte, eller en gang hadde eksistert, intelligent liv på planeten.

Nå har et nytt NASA-bilde satt fart på konspirasjonsteoriene nok en gang, melder Sky News.

For hva er det vi egentlig ser på fotografiet?

En annen dimensjon

Selv verdens største romvesen-skeptiker vil nok ha problemer med å se forbi det som virker være fullstendig opplagt:

Det kornete bildet fra planeten Mars er ut til å vise en slags døråpning eller portal.

Bildet, som er tatt av Curiosity-roveren for et par uker siden, har på uunngåelig vis skapt konspirasjonsteorier som argumenterer for at dette er et utvetydig bevis på fremmed liv.

Kun fantasien setter grenser for hva som kan skjule seg på innsida av de «renskårne dørkantene». Kan det kanskje være snakk om portalen til en annen dimensjon?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer