- Mars er en levende planet

Nasa holdt stor pressekonferanse i Washington.

GÅTEFULL NABO: Fascinasjonen for vår naboplanet Mars har vært stor til nær sagt alle tider - og den blir neppe mindre etter kveldens store Nasa-pressekonferanse. Foto: NASAS «HUBBLE»-TELESKOP/AP/SCANPIX
GÅTEFULL NABO: Fascinasjonen for vår naboplanet Mars har vært stor til nær sagt alle tider - og den blir neppe mindre etter kveldens store Nasa-pressekonferanse. Foto: NASAS «HUBBLE»-TELESKOP/AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE FRA PRESSEKONFERANSEN: At Mars slipper ut til dels enorme mengder metangass, tyder på én oppsiktsvekkende ting: at Mars, ulikt det man har trodd tidligere, er en aktiv planet.

- Vi går inn en ny æra nå, hvor vi ser på en aktiv Mars. Mars er en levende planet, slo Nasas forskerpanel fast på kveldens store pressekonferanse i Washington D.C. Dette i motsetning til det tidligere bildet av Mars, av en gold og død planet.

- Liv mest sannsynligEn video viser store lokale metanutslipp enkelte steder på Mars-overflaten, uten at forskerne har entydige bevis på om det skyldes vulkanisme eller biologisk liv.På jorda skyldes forekomsten av gassen først og fremst nedbrytning av levende organismer.

Forskerne kunne imidlertid fortelle at det mangler viktige signaturstoffer eller biprodukter som man normalt ser ved vulkanisme.

- Vi ser ikke enkelte gasser som normalt vil være stede ved vulkansk aktivitet, sa en av dem.Det betyr at enkelte faktorer kan tyde på at biologisk liv er en mer plausibel forklaring på metanforekomsten enn vulkanisme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer