Marsipanpølsa er borte

Politiet glemte å sikre seg det viktigste beviset i Norges mest bagatellmessige rettssak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tingretten i Trondheim slo i dag fast at den halve marsipanpølsa aldri ble sikret som bevis, skriver Adressa.no.

Sporløst borte

I retten ble det i dag forklart at tiltalte skal ha spist halvparten av den etterhvert så mye omtalte marsipanpølsa, for så å kaste resten på betjeningen. Derfor lurte 26-åringens forsvarer Christian Wiig på om politiet hadde sikret seg den andre halvdelen som bevis i saken.

- Det kan jeg ikke bekrefte, sa kioskeieren.

En vekter som var i Narvesenkiosken under hendelsen avga også forklaring i dag. Han husker ikke om tiltalte spiste pølsa før han kastet den mot betjeningen. «Jeg husker bare at han gjorde den usalgbar», sa vekteren.

Uenig i ressursbruk

Marsipanrettssaken pågikk i fire timer i dag. Før den tid har politiet brukt ressurser for å etterforske hva som skjedde på Narvesen-kiosken i november i fjor.

- Først vil jeg si at politiet har rett til å ta en slik sak til rettsalen. Det skal ikke være lov å naske og slippe unna med det. Men jeg setter spørsmålstegn ved politiets prioritering av tid og ressurser, sier Wiig til Dagbladet.no og fortsetter:

- I går jobbet jeg med en sak der maksimumsstraffen er 21 år og minimumsstraffen er 10 år. Politiet har etterforsket denne saken i flere måneder, og vil etter min mening bruke flere måneder til med ressursene de har satt av til denne saken nå. Dette er en enorm belastning for familien. Jeg mener politiet burde prioritere bedre, sier forsvarer Wiig.

I marsipansaken tar forøvrig advokat Wiig ikke betaling for å jobbe.

- Jeg betaler i stedet 201 kroner i moms, ler advokaten.

Prinsippsak

Det påståtte marsipantyveriet skal ha skjedd i november i fjor, da en 26-åring var på bytur etter et julebord. Der ble mannen holdt igjen utenfor en Narvesenbutikk av en av de ansatte.

- Han sa at jeg hadde stjålet ei marsipanpølse og begynte å ransake meg. Da han ikke fant noe, påsto han at jeg hadde spist den inne på Narvesen, sa tiltalte til Adresseavisen.

26-åringen nektet for å ha stjålet pølsa og hevdet at det hele var en misforståelse. Men etter å ha gitt personlia til politiet, fikk han et forelegg på 3000 kroner i posten. Mannen påklaget forelegget fordi han fryktet at han ville bli nektet innreise til USA hvis anklagene mot ham blir stående.

Dermed ble marsipansaken til rettssaken, som nå pågår i Trondheim tingrett. Den såkalte marsipansaken har ifølge Adresseavisen vakt oppsikt også utenfor landegrensene. Flere setter spørsmålstegn ved bruken av ressurser opp mot gjenstanden som ble stjålet.

Saken blir nå brukt som en prinsippsak. Både forsvarer og aktor understreker viktigheten ved å ta opp prinsipielle saker slik at publikum ikke kan nekte å godta forelegg og så gå fri.

<B>LEI AV PØLSESNAKK</B>: Kjendisadvokat Christian Wiig setter spørsmålstegn ved politiets ressursbruk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer