Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Marsj mot terror

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag vil norske muslimer og representanter for våre politiske myndigheter og mange andre markere sin avsky mot vold og terror. Det er en viktig demonstrasjon fordi det etter drapet på Theo van Gogh i Nederland har vært reist tvil om norske muslimske ledere tar tilstrekkelig avstand fra drapet som ble utført av muslimske ekstremister.

Det er dessverre en tendens til å se på grupper og ikke på individer når det skjer kriminelle handlinger eller politisk terror. Jøder, muslimer, pakistanere, innvandrere, nordlendinger - om en som på noen måte kan knyttes til deres krets gjør noe galt, er folk raske til å sette den kollektive merkelappen på dem. Det er all grunn til å ta avstand fra terror, også den som utøves av muslimske fanatikere, men la ikke alle muslimer unngjelde for deres voldsgjerninger. Når muslimer og etnisk norske borgere nå møtes i en felles markering mot ekstremisters handlinger, er det en positiv handling, som kan bidra til å dempe den fremmedfrykten som skaper avstand mellom menneskene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media