Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Marsjerer mot Gaza-bosetting

Flere hundre palestinske demonstranter la i morgentimene i dag ut på en marsj fra Gaza by mot bosettingen Netzarim der de hardeste sammenstøtene har funnet sted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er frykt for en ny dag med blodbad i Gaza på tross av møtet mellom statsminister Ehud Barak og president Yassir Arafat i Paris. Klokken 10 lokal tid startet flere hundre unge palestinere en marsj mot bosettingen Netzarim midt på Gaza-stripen.

Israelske okkupasjonsstyrker i Gaza ble umiddelbart satt i alarmberedskap og forsterket rundt bosettingen. Kilder i Gaza sier til Dagbladet at det er forventet nye harde slag mellom steinkastende demonstranter og israelske soldater.

Blodige trefninger

Natt til i dag har det vært flere trefninger mellom palestinere og israelske soldater på Vestbredden og i Gaza. På tre steder var det skuddveksling mellom bevæpnede palestinere og israelske soldater.

Det er uklart om palestinsk politi var involvert i skytingen. Ved landsbyen Betania nær Rammallha vle to palestinske politimenn skutt ned og drept, melder palestinske kilder.