MARSJERER: Første pulje av deltakere i protestmarsjen mot kraftlinja i Hardanger gikk fra Sjusete i Kvam i formiddag. Foto: Erlend Aas / Scanpix
MARSJERER: Første pulje av deltakere i protestmarsjen mot kraftlinja i Hardanger gikk fra Sjusete i Kvam i formiddag. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Marsjerer mot master i hardangersola

300 turgjengere gikk i dag første etappe i protestaksjonen mot høyspentmastene i Hardanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Mellom bakker og berg og i stekende sol begynte 300 turgjengere lørdag på første etappe i protestaksjonen mot høyspentmastene i Hardanger.

Etter en drøy times gange var det tid for den første av til sammen ti hvilepauser under protestmarsjen som går langs den planlagte traseen for den omstridte kraftledningen.

Styreleder Klaus Rasmussen i Bevar Hardanger fikk ikke den største oppslutningen om aksjonsgruppas nye og lange kampparole, men da noen foreslo at de heller skulle synge «Mellom bakker og berg» stemte de fleste aksjonistene i.

Ordfører Jan Ivar Rødland (Ap) i Granvin kommune kunne ikke selv være med på marsjen, men kompenserte ved å holde en liten kamptale på Sjusete i Kvam før avmarsj.

- Vi har fått en timeout på den ene banehalvdelen og den skal vi bruke aktivt for å markere motstanden vår, sa Rødland.

Aksjonsgruppa, bestående både av barn og voksne, bar på et banner med påskriften «Dette er vårt Soria Moria», noe Rasmussen forklarte på denne måten:

- Dette er vår drømmeplass. Den gir vi ikke fra oss til staten, vi vil ikke la Aps politikk ødelegge dette stedet, sier Rasmussen til NTB.

(NTB)