Søndre Land:

Marte (18) funnet død

18 år gamle Marte Gaustad Andreassen fra Landåsbygda ble funnet død på Søndre Land onsdag. To personer er pågrepet og siktet for oppbevaring og salg av narkotika, ifølge politiet.

BYGD I SORG: 18 år gamle Marte Gaustad Andreassen fra Landåsbygda ble funnet død på Søndre Land onsdag. To personer er pågrepet og siktet for oppbevaring og salg av narkotika, ifølge politiet. Reporter: Jørn Normann Pedersen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SØNDRE LAND (Dagbladet): 18 år gamle Marte Gaustad Andreassen ble onsdag ettermiddag funnet død på bopel i Søndre Land. Pårørende er varslet. Det skriver Innlandet politidistrikt i en pressemelding torsdag.

Politiet ble varslet via AMK klokka 17.35 om at kvinnen var blitt funnet død i egen seng av nærstående, heter det i pressemeldingen.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

- Kvinnen er begjært obdusert, men så langt tyder etterforskningen på at hun døde av en overdose, skriver politiet.

En mann i 40-åra og ei kvinne i slutten av 30-åra er pågrepet, og er siktet for oppbevaring og salg av narkotika, opplyser politiet.

SØNDRE LAND: Her fra kommunehuset. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SØNDRE LAND: Her fra kommunehuset. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Vil bli avhørt

Politiadvokat Stina Sophie Onsrud understreker at etterforskningen er på et tidlig stadium.

- Det vil i løpet av dagen i dag, og de påfølgende dagene, bli gjort en rekke etterforskningsskritt. Av hensyn til etterforskningen ønsker jeg ikke å gi noen ytterligere opplysninger enn det som framgår av pressemeldingen på nåværende tidspunkt, sier hun til Dagbladet.

Hun opplyser imidlertid at begge de siktede vil få oppnevnt forsvarere, og vil bli avhørt i løpet av torsdag.

Det er uklart hvordan de to stiller seg til siktelsene.

Ordfører: Tragisk

- Det er en tragisk hendelse. Det er forferdelig når så unge folk dør. Først og fremst går våre tanker til de nærmeste pårørende. Men det påvirker mange rundt. Det er vondt for oss alle.

Det sier ordfører Anne Hagenborg (Ap) i Søndre Land kommune til Dagbladet.

- Jeg er glad for at vi er et lite bygdesamfunn, som stiller opp for de pårørende. Det er fordelen med at vi kjenner hverandre. Vi kan bidra overfor hverandre når det oppstår vonde ting.

KRISETEAM: Ordfører Anne Hagenborg og kommunen har opprettet kriseteam. Foto: Lars E.Bones / Dagbladet
KRISETEAM: Ordfører Anne Hagenborg og kommunen har opprettet kriseteam. Foto: Lars E.Bones / Dagbladet Vis mer

Hagenborg opplyser at kommunen jobber med å kartlegge behovet for oppfølging blant innbyggerne.

- Kriseteamet er mobilisert og klare til å bidra. Vi jobber med å kartlegge hvem som trenger bistand fra kommunen. Men det fine hos oss er at det er mange andre i lokalsamfunnet som bidrar. Det er kjempeviktig, i slike tider, å ta vare på hverandre.

Da Dagbladet møter Hagenborg i Søndre Land seinere samme dag, forteller hun at kriseteamet ble mobilisert allerede onsdag kveld.

- Det vil bli åpen kirke i Landåsbygda klokka 18.00 i kveld, og der vil det også være representanter fra kriseteamet vårt til stede, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer