Marte innkalt til statsadvokaten i Dubai

Advokaten sier at det kan ha sammenheng med oppmerksomheten saken har fått.

DØMT: 
Marte Deborah Dalelv (24) ble tirsdag dømt for alkoholbruk, sex utenfor ekteskapet og for å ha avgitt falsk forklaring, etter at hun anmeldte en voldtekt i Dubai og ikke ble trodd.

Foto: Privat / NTB scanpix
DØMT: Marte Deborah Dalelv (24) ble tirsdag dømt for alkoholbruk, sex utenfor ekteskapet og for å ha avgitt falsk forklaring, etter at hun anmeldte en voldtekt i Dubai og ikke ble trodd. Foto: Privat / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Marte Deborah Dalelv har ifølge NRK blitt innkalt til statsadvokaten i Dubai i morgen formiddag.

- Jeg er veldig nervøs for hva det betyr, og jeg er redd jeg må i fengsel igjen, sier hun til NRK.

Ankesaken hennes skal opp for retten i september.

Dømt NRK skriver at advokaten hennes sier at det kan ha sammenheng med oppmerksomheten saken har fått.

Marte ble tirsdag denne uka dømt for å ha hatt sex utenfor ekteskap, drukket alkohol og for falsk forklaring, etter at hun anmeldte en voldtekt i Dubai.

Saken har fått oppmerksomhet verden rundt, store nyhetsmedier som CNN, Huffington Post, Al-Jazeera, BBC og Daily Mail har omtalt saken.

Dette har også ført til underskriftskampanje, og storm på Facebook-sidene til turistkontoret i Dubai og Martes tidligere arbeidsgiver. Sistnevnte valgte å legge ned sin Facebook-side.

Sparken Kollegaen som voldtok henne er også dømt for utenomekteskapelig sex, men ikke for falsk forklaring. Han er dømt til ett år og en måned i fengsel. Mannen jobbet i samme selskap som Marte, og i likhet med henne, har også han trolig fått sparken fra selskapet.

- Jeg vet at han mottok suspensjonsbrev samtidig med meg. Om han seinere mottok oppsigelse er jeg ikke kjent med, fortalte Marte tidligere denne uka.

Hun forteller videre at hun jobbet tett sammen med mannen som voldtok henne i ett og et halvt år, men at de ikke hadde kontakt på fritida.

 I natt norsk tid sendte Hani El Korek, talsmann for interiørfirmaet Marte jobbet for, ut en pressemelding.

- Ikke på grunn av voldtektsanklagene Han skriver skriver han at Al Mana Interiors flere ganger tilbød Dalelv hjelp, men sier hun brøt kontakten med firmaet.

- Da Dalelv avviste positive og konstruktive diskusjoner om hennes status som ansatt, ble firmaet tvunget til å avslutte samarbeidsforholdet. Denne beslutningen har ingen ting å gjøre med voldtektsanklagene, skriver El Korek.

Seniorforsker Anne Katrin Bang ved Chr. Michelsens Insitututt (CMI) i Bergen er spesialist på Øst-Afrika og Gulfstatene, hun tror at saken vil løses raskt.

- Dubai og De forente arabiske emirater er ikke tjent med denne mediesaken. De bruker enorme ressurser på å få selskaper til å etablere seg i Dubai, og få turister til å feriere der. Jeg tror det er svært sannsynlig at diplomatiet vil virke i denne saken. Med diplomatiske samtaler kan ankesaken komme raskt opp for retten, og der er de ikke tjent med en kopi av den første dommen, sier seniorforsker Anne Katrine Bang til Dagbladet.