- Marte ringte fra fengsel og sa at hun hadde blitt voldtatt og at vi måtte ringe UD

Moren og stefaren til Marte Deborah Dalelv advarer andre nordmenn not hva som venter i Emiratene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det har vært tungt, sier stefar Torgeir Furesund til NTB.

Da foreldrene hjemme i Tønsberg fikk telefon fra Marte med beskjed om at hun hadde blitt voldtatt og fengslet, hadde hun allerede sittet flere dager i fengsel uten mulighet til å varsle familien.

- Jeg tror ikke noen skjønte hvor alvorlig det var. Jeg tenkte hun ville være hjemme etter én måned eller to. Hun har jo ikke gjort noe galt, sier faren.

- Absurd Siden de fikk telefonen i mars, har foreldre reist til Dubai for å besøke Marte, som har oppholdt seg i sjømannskirken.

- Det er veldig koselig å treffe henne, men det er grusomt å reise ifra henne og ikke få henne med seg hjem igjen, sier Furesund.

24-åringen anket da hun onsdag ble dømt til 16 måneders fengsel blant annet for sex utenfor ekteskap. Myndighetene i Dubai har inndratt passet hennes i påvente av ankesaken, som starter i september.

- Det er helt absurd, sier Martes mor, Evelyn Dalelv.

Hun er imponert over hvordan datteren har taklet situasjonen.

- Hun er tøff. Det er klart hun har noen tunge dager, men hun har brettet opp ermene og stått på hele tiden. Jeg synes hun har håndtert det veldig fint, sier moren.

- Meningsløs dom Også stefaren synes det er vanskelig å forstå dommen.

- Det gir ingen mening i det hele tatt. Jeg er klar over at lovene deres er sånn, men tanken om at dette kan gå an har aldri streifet meg, sier Furesund.

- Jeg ville anbefalt nordmenn som reiser dit, å tenke seg om en gang til. Man må være forberedt på at mye rart kan skje, sier han.

(NTB)

DØMT: Marte Deborah Dalelv ble tirsdag dømt for alkoholbruk, sex utenfor ekteskapet og for å ha avgitt falsk forklaring, etter at hun anmeldte en voldtekt i Dubai og ikke ble trodd. Bildet tatt i Abu Dhabi i mai 2013.
Foto: handout fra familien. Privat / NTB scanpix
DØMT: Marte Deborah Dalelv ble tirsdag dømt for alkoholbruk, sex utenfor ekteskapet og for å ha avgitt falsk forklaring, etter at hun anmeldte en voldtekt i Dubai og ikke ble trodd. Bildet tatt i Abu Dhabi i mai 2013. Foto: handout fra familien. Privat / NTB scanpix Vis mer