Martha Stewart fikk 5 måneder

Hele USAs favoritthusmor må kokkelere videre i fengslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alle hater Martha

Den amerikanske livsstilsdronningen og TV-kjendisen Martha Stewart er dømt til fem måneders fengsel og må forberede seg på forhold litt mindre luksuriøse enn dem hun er vant til.

Dommer Miriam Goldman Cedarbaum i New York dømte henne også fredag til å betale en bot på 30.000 dollar (rundt 210.000 kroner) og ga henne to års prøvetid.

Stewart må nå forberede seg på fem måneder bak lås og slå, som hun vil tilbringe sammen med narkotikadømte i Danbury-fengselet i Connecticut.

Som alle de andre innsatte blir trendsetterens antrekk kakifargede bukser og genser, og hun vil jobbe sju og en halv time om dagen med å vaske opp og klippe plenen.

De aller fleste observatører til rettsdramaet regnet med at Stewart måtte tilbringe mellom 10 og 16 måneder bak gitter. Hun er kjent skyldig i å ha løyet for etterforskere fra FBI.

Stewart ble frikjent for anklagene om innsidehandel. Hun sparte drøyt 350.000 kroner på å kvitte seg med 3298 aksjer i selskapet ImClone Systems rett før kursen raste. Påtalemakten mener det skyldtes tips fra aksjemekler Peter Bacanovic, som får straffeutmåling noen timer etter sin tidlgere klient.

Stewart trakk seg som administrerende direktør for sitt eget selskap Martha Stewart Living Omnimedia da hun ble tiltalt i fjor. Selskapet var en gang verdsatt til en milliard dollar.

Hun har sagt at hun er redd for fengselet, men ikke regner med å havne der.

MÅ SONE:</B> Her forlater Martha Stewart rettslokalene etter å ha blitt dømt til 5 måneder fengsel og en bot på 30.000 dollar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer