Marthe (28) fikk høre at hun var for feit til å være Ariel - rørt av responsen på nett

Støttemeldingene renner inn til Kristiansand-jenta etter vond Halloween-opplevelse.

FØLTE SEG FIN: Marthe Miras Furuvald (28) følte seg finere enn på lenge da hun feiret Halloween i Ariel-kostyme. Foto: Privat.
FØLTE SEG FIN: Marthe Miras Furuvald (28) følte seg finere enn på lenge da hun feiret Halloween i Ariel-kostyme. Foto: Privat.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Som mange andre, var Marthe Miras Furuvald (28) på byen i halloween-kostyme lørdag kveld. Hun hadde på forhånd bestemt seg for å gå «all inn» - og var utkledt som Disney-havfruen Ariel.

Det hjemmelagde kostymet fikk masse komplimenter på byen i Arendal. 28-åringen, som tidligere har slitt med selvtillitsproblemer, følte seg finere enn på lenge.

Så kom en tilfeldig forbipasserende jente med en ødeleggende kommentar til vennene sine:
«Hun der kan ikke være Ariel. Hun er altfor feit»

Børstet av seg kritikken Noen av ungdommene i gjengen lo, andre virket flaue da de skjønte at Marthe hadde hørt kommentaren. Hun «var fin», mente en annen i gjengen. Den ene jenta sto på sitt:

- Nei, hun er feit.

- Jeg ville ikke bry meg så mye der og da, for jeg hadde ikke tenkt at det skulle ødelegge kvelden min. Men dagen etterpå begynte jeg å tenke litt på det, sier 28-åringen til Dagbladet.

Hun utdyper: 

- Jeg ble ikke lei meg for at jeg ble kalt tjukk. Det vet jeg at jeg er, men jeg er lei meg for at de kan mene at jeg ikke får kle meg ut som Ariel av den grunn, sier hun.

Massiv respons Søndag kveld postet hun derfor et åpent innlegg på facebook om episoden. I innlegget - som først ble plukket opp av Agderposten -  spør hun blant annet: «Må jeg være havheksa Ursula jeg, da, siden jeg er tjukk? Hvis en liten sylfide av en jente hadde ville kledd seg ut som Michelin-mannen, skulle vi da sagt «herregud du kan jo ikke kle deg ut som han, du er altfor tynn?»

Da hun våknet opp i morges, ble det vonde Halloween-minnet snudd til gledestårer.

Støttemeldingene har nemlig rast inn. Over 300 personer har kommentert innlegget så langt, og nesten 300 har delt det. Hun er overveldet av responsen - og hadde aldri forventet en slik respons. 

- Veldig mange har skrevet til meg privat at de gjerne skulle gjort det samme, men at de ikke tør fordi de får så mange kommentarer om utseendet sitt, sier hun til Dagbladet.

Ikke sint Hun presiserer at hun ikke er sint på ungdommene som slengte med leppa. Samtidig er hun klar på at kommentarer som den hun overhørte lørdag, kan være veldig ødeleggende for selvtillitten: 

- Hadde dette vært for tre år siden hadde jeg mest sannsynlig gått i senga og lagt meg uten å ville stå opp igjen, for jeg har jobbet veldig med dette de siste årene. Nå har jeg bestemt meg for at det ikke er noen andre som skal få diktere hvordan jeg skal føle det med kroppen min, sier hun.

Ang kostymer og overvektJeg er ei jente som elsker å kle meg ut. Inviter meg på en fest med utkledning og jeg gleder...

Posted by Marthe Miras on 1. november 2015