Seinvirkninger coronaviruset

Marthe (29): - Veldig tungt

Marthe Knutsen har må tilpasse seg kraftig på grunn av seinvirkninger av coronaviruset.

FORTSATT DÅRLIG: Marthe Knutsen prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, selv om hun fortsatt sliter med seinvirkninger av coronaviruset. Foto: Privat
FORTSATT DÅRLIG: Marthe Knutsen prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, selv om hun fortsatt sliter med seinvirkninger av coronaviruset. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Marthe Knutsen er i utgangspunktet som de fleste nordmenn - hun elsker å ferdes i norsk natur og liker å trene regelmessig for å holde seg i form.

Men i mars 2020 ble den 29 år gamle sykepleieren smittet av coronaviruset, og har siden august i fjor slitt med utmattelse, tung pust, og spesielt kronisk hjertebank og høy puls.

Knutsen forteller at sykdomsforløpet hennes var noe spesielt, da hun gjennom sommeren 2020 følte seg frisk etter covid-19. Men så, i august, kom seinvirkningene plutselig tilbake.

- Nå har jeg hatt det veldig tungt i et helt år. Da jeg fikk corona i mars for halvannet år siden hanglet jeg i et par måneder, men så ble jeg frisk og rask rundt sommeren. Det var en lettelse, og jeg fikk endelig gått fjellturer og nyte norsk natur. Nå er det nærmest umulig, sier Knutsen til Dagbladet.

- Nå kan jeg ikke gå en vanlig spasertur uten å få hjertebank, brystsmerter og høy puls.

Forsvant - så kom de tilbake

Da Knutsen fikk seinvirkningene i august for ett år siden, begynte hun videreutdanning på sykepleierstudiene, mens hun jobbet deltid på legevakta i Kristiansand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer