TO BOMBER: To bomber gikk av i nærheten av målområdet, akkurat rundt den tiden da flest løpere vanligvis kommer i mål. Bomben skal ha vært fylt med små kuler som har gitt alvorlige splintskader til mange av de skadde. Foto: REUTERS/NBC/Handout
TO BOMBER: To bomber gikk av i nærheten av målområdet, akkurat rundt den tiden da flest løpere vanligvis kommer i mål. Bomben skal ha vært fylt med små kuler som har gitt alvorlige splintskader til mange av de skadde. Foto: REUTERS/NBC/HandoutVis mer

Martin (8) ga faren sin en klem etter at han passerte mållinja - så gikk bomben av

Martin Richard (8) er blant de drepte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte år gamle Martin Richard ventet i målområdet på faren sin, som løp Boston maraton i går, skriver Boston Globe.

Da faren passserte mållinja, gikk gutten ut i veien for å gi ham en klem, før han gikk tilbake på fortauet blant tilskuerne.

Så gikk bomben av.

En reporter i Boston Globe beskriver historien:

«Dette er hvor ille det er. Jeg møtte noen brannmenn jeg kjente natt til tirsdag. De fortalte at en av de døde var en åtteåring fra Dorchester, som hadde gått ut for å gi faren en klem etter at han krysset mållinjen. Faren gikk videre, og gutten gikk tilbake på fortauet til sin mor og lillesøster. Så gikk bomben av. Gutten ble drept. Søsterens bein ble blåst vekk. Moren ble hardt skadd. Det er bare en familie, en historie.»

- Uvirkelig I Dorchester samlet lokalmiljøet seg på restauranten Tavolo for å sørge over åtteåringen og hans hardt skadde mor og søster.

- De er svært avholdt i lokalmiljøet. De bidrar på så mange måter. Det er derfor du ser dette oppmøtet, sier Ayanna Pressley, en av de sørgende.

- Det er uvirkelig, det er tragisk, det er uforstålig. Alle her i kveld prøver å trøste hverandre, sier hun.

I tillegg til åtteåringen er ytterligere minst to personer omkommet etter terrorangrepet, som skjedde like før klokken 15 lokal tid.

Rundt 140 personer er skadd.

Kuler Til sammen 17 av de sårede har så alvorlige skader at tilstanden deres beskrives som kritisk, ifølge CNN. 25 andre skal være alvorlig skadd.

Legene har vært nødt til å amputere på minst ti personer, ifølge en terrorekspert som TV-stasjonen har vært i kontakt med. Eksperten, som ikke er navngitt, er blitt orientert om etterforskningen og forteller at kulelagerkuler er blitt fjernet fra kroppene til flere av de skadde.

HARDT SKADD: Rundt 140 personer er hardt skadde etter bombeeksplosjonene. 17 av dem skal være så hardt såret at tilstanden deres beskrives som kritisk. Foto: REUTERS/MetroWest Daily News/Ken McGagh/Handout
HARDT SKADD: Rundt 140 personer er hardt skadde etter bombeeksplosjonene. 17 av dem skal være så hardt såret at tilstanden deres beskrives som kritisk. Foto: REUTERS/MetroWest Daily News/Ken McGagh/Handout Vis mer

Det tyder på at bombene har vært fylt med små metalldeler for å gjøre mest mulig skade.

Blant de som har mistet beina etter terroraksjonen er et brødrepar i 30-årene, som var i målområdet for å heie fram en kompis som deltok i løpet.

Blant de skadde skal det være minst åtte barn, melder CNN.

Terrorhandling Politiet etterforsker saken som en terrorhandling, men har så langt ikke pågrepet noen. 

De sjekket i natt en leilighet utenfor Boston, men vil ikke si til journalister om politiaksjonen er relatert til terrorangrepet.

Like etter midnatt norsk tid, vel tre timer etter at bombene gikk av, talte president Barack Obama til nasjonen.

- Vi vet ikke hvem som har gjort dette eller hvorfor. Men la det være helt klart: Vi skal finne ut, og den eller de skal holdes ansvarlig. De skal få føle den fulle vekten av rettferdighet, sier Obama.