Martin Andresens lille møbelmareritt

Martin Andresen og de andre eierne måtte trå til med nødlån for å redde videre drift i møbelkonsernet SkeidarLiving Group.

MØBLER: Martin Andresen gikk fra Vålerenga til daglig leder i SkeidarLiving Group. Foto: Jacques Hvistendahl
MØBLER: Martin Andresen gikk fra Vålerenga til daglig leder i SkeidarLiving Group. Foto: Jacques HvistendahlVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Å slå sammen de to møbelkonseptene Skeidar og Living har vist seg langt vanskeligere enn eierne hadde forventet, og nå snus alle steiner i konsernet for å spare penger og øke lønnsomheten, skriver Finansavisen i dag.

Tidligere i år var likviditetssituasjonen i SkeidarLiving Group, ifølge avisen, så alvorlig at daglig leder Martin Andresen, XXL-gründer Øyvind Tidemandsen og de andre eierne måtte trå til med et lån på 35 millioner kroner for å roe bankene.

Nytt underskudd I 2012 solgte det nye møbelkonsernet møbler for 2,4 milliarder kroner, og satt igjen med et underskudd på 63 millioner kroner før skatt, skriver avisen.

At 2012 skulle bli et vanskelig år var forventet, men problemene har fortsatt inn i 2013 og tildels blitt verre enn ventet.

Driftsresultatet for første halvår er også negativt, og nå er det iverksatt en rekke tiltak for å skape sunn drift i møbelgiganten, skriver Finansavisen.

Ser lyst på fremtiden Styret mener det har kontroll på situasjonen og forventer at konsernet vil levere positive resultater i 2014. Det legger til grunn netto positiv kontantstrøm for konsernet som helhet i 2013, og en ytterligere forbedring i 2014.

Styreleder i SkeidarLiving Group, Thomas Berntsen, befant seg på jakt og hadde ikke dekning på mobilen i går. Heller ikke hovedeier og daglig leder Martin Andresen eller medaksjonær Øivind Tidemandsen besvarte Finansavisens henvendelser.

SkeidarLiving Group eies 60/40 av investeringsselskapet Remus og Nye Ide Holding, som igjen kontrolleres av Martin Andresen og familien, Øivind Tidemandsen og Tvedt-familien.

Flere nyheter
Fem år siden Lehman - Tror nye kriser vil komme
Telenor-sjefen tjente småpenger på funkishus
Knalluke på Wall Street