Martin får ikke bruke shorts på jobb - kjører tog i skjørt

- Sjefen sa ja til skjørt fordi han ikke ville være diskriminerende.

SKJØRT ELLER BUKSE: Togførerne på Roslagsbanan i Stockholm får ikke lenger bruke shorts. 13 av de mannlige ansatte velger derfor skjørt i stedet. Du skal vite at der kan bli over 35 grader i vognene på varme sommerdager, sier Martin Åkersten. Foto: Expressen / Colourbox
SKJØRT ELLER BUKSE: Togførerne på Roslagsbanan i Stockholm får ikke lenger bruke shorts. 13 av de mannlige ansatte velger derfor skjørt i stedet. Du skal vite at der kan bli over 35 grader i vognene på varme sommerdager, sier Martin Åkersten. Foto: Expressen / Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I Stockholm har flere mannlige togførere på Roslagsbanan funnet en litt uvanlig måte å kjøle seg ned på i sommervarmen, selv om uniformsreglene forbyr shorts.

- Vi begynte å bruke skjørt i stedet for shorts. Sjefen sa ja til skjørt på et møte fordi han ikke ville være diskriminerende, sier togfører Martin Åkersten til Expressen.

Det var lokalavisa mitti.se som først skrev at 13 av de mannlige medarbeiderne på Roglagsbanan de siste to ukene har begynt å gå i kjole i stedet for langbukser i sommervarmen.

- Luftig Åkersten forteller at han ikke har noe imot å gå med skjørt, men at han savner shortsen sin. Nå håper han sjefene skal forstå deres behov, og endre uniformsreglene.

- Skjørtet er knelangt og ikke så praktisk å jobbe i. Når en skal opp fra sporet og opp i toget igjen hadde det vært bedre med shorts. Men det er luftig med skjørt, sier Åkersten til Expressen.

Foreløpig har verken sjefene eller passasjerer reagert negativt.

- Det er klart folk titter litt når man rører seg på perrongen, men det får jeg tåle. Du skal vite at det kan bli over 35 grader i vognene på varme sommerdager, sier han til mitti.se.

- Pen og ordentlig Tidligere har de mannlige arbeiderne fått lov til å bruke shorts om sommeren, men under et møte med den nye arbeidsgiveren Arriva i høst fikk de beskjed om at det nå bare er langbukse og skjørt som gjelder.

- Vår tanke er at en skal se pen og ordentlig ut når en representerer Arriva, og det er disse uniformene som finnes. Vil mennene gå i skjørt så er det okay. Å be dem gjøre noe annet ville være diskriminering, sier Tomas Hedenius, kommunikasjonssjef i Arriva til mitti.se.

Han understreker at det er første sommeren Arriva drifter Roslagsbanan, og at de vil lytte til arbeidernes synspunkter.

- Vi har uniformsråd i september, så da er det muligheter for å diskutere spørsmålet.

VELGER SKJØRT: Martin Åkersten velger å gå med skjørt på jobben etter at arbeidsgiveren ikke lenger lar mennene bruke shorts. Foto: Expressen
VELGER SKJØRT: Martin Åkersten velger å gå med skjørt på jobben etter at arbeidsgiveren ikke lenger lar mennene bruke shorts. Foto: Expressen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer