Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Martin fikk 6000 i bot

Martin Schanche må ut med 6000 kroner for slaget mot Ap-politiker Torgeir Micaelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag møtte Martin Schanche til avhør i Drammen, etter at Drammen politikammer på eget initiativ startet etterforskning av 'slaget i Drammen'. Frp-er Schanche lappet til AUF-er Torgeir Micaelsen etter å ha blitt kalt feiging.

Etter avhøret ila politiet Rally-Martin en bot på 6000 kroner.

Politiet i Drammen opplyser at boten ilegges etter straffelovens paragraf 228, om å ha øvet vold mot en annens person eller på annen måte fornærmet ham på legeme.

- Det var dyre fingre. Om min advokat råder meg til det, godtar jeg straffen. Han er profesjonell - det er ikke jeg, sier Schanche til VG Nett.

Dersom Schanche nekter å godta bota, venter fengsel i 12 dager, skriver NRK.

- Hva synes du om reaksjonen til politet?

- Politiet har lov å bruke atombomber nå og da, og det har de vel gjort i dag.

Påtalemyndigheten er kommet til at Micaelsens uttalelse om at Scanche var 'feig' rettslig sett ikke kan anses å være en ærekrenkelse som kan gi straffrihet på grunn av provokasjon. Politiet mener at man må ha ganske høy takhøyde for hva man må tåle av bemerkninger når man deltar i en politisk debatt.

Når politiet skulle bestemme størrelsen på boten, ble det vektlagt at slaget falt foran elever og i full offentlighet foran pressen. Politiet har funnet det noe formildende at Micaelsen kalte Schanche feig, og at slaget ikke var spesielt hardt.