Martin ga bridgepartner lettere liv

Fotballspilleren Martin Andresens (27) bridgekamerat Kenneth Skov (33) veide 224 kilo. Martin ga ham 50 000 kroner i gave for at han kunne slanke seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/SYVDE (Dagbladet): -  Kenneth var så kraftig at det var fare for alvorlige sykdommer. Jeg måtte hjelpe ham, forteller Martin Andresen i dette intervjuet til Dagbladet.

Før jul snakket den kjente fotballspilleren med kameraten Kenneth Skov på telefon. Martin Andresen ville at bridgekameraten skulle møte en lettere hverdag og spurte om han kunne tenke seg å bli sendt på slankekur til Danmark på hans regning.

Manglet overskudd

-  Jeg ble så utrolig glad. Jeg tenkte at i stedet for å gå rundt og sparke småstein kunne jeg like godt reise bort for å bli kvitt noen kilo, sier Kenneth Skov.

Martin Andresen fikset finansieringen av turen i jula.

-  Jeg ble enig med vennene mine om at jeg heller skulle bruke pengene på Kenneth i stedet for å kjøpe dyre julegaver til dem. Det var en gave til Kenneth som jeg visste ville hjelpe, sier Martin Andresen.

Kenneth Skov fikk slengbemerkninger om kroppen sin fordi han var overvektig. Han manglet også overskudd til å takle hverdagen.

Fortrengte vekta

-  Jeg innså ikke problemene mine. Jeg hadde heller ikke lyst til å veie meg. Jeg unngikk og fortrengte min egen vekt daglig, sier Kenneth.

5. januar 2004 reiste han til Danmark for å starte kampen mot kiloene. Da han gikk på vekta første gang, viste nåla 224,1 kilo.

-  Da var det en stund siden sist jeg torde å gå på vekta. 224 var altfor mye. Et resultat jeg ikke ville se, kommenterer han.

Uten Martin Andresens hjelp er han redd for at det kunne blitt verre.

-  Jeg levde i en helt annen verden. Før tenkte jeg ikke på hva jeg puttet i munnen. Til slutt blir det et selvbedrag før du innser hvor ille det egentlig er, reflekterer Skov.

Han husker godt da han sto i døra på vei inn til klinikken.

-  Jeg hadde mest lyst til å snu. Men jeg innså til slutt at noe måtte gjøres, sier han.

I løpet av et halvt år med fire treningsøkter om dagen og et spesialtilpasset kosthold ble oppholdet finansiert av Andresen en suksess.

-  Det var bare helt utrolig. Alt ble snudd på hodet. Jeg hadde overskudd og - best av alt - jeg hadde tatt av 64,8 kilo. Jeg følte meg vel igjen, sier han.

Bestiger tinder

I dag er Kenneth Skov aktiv som aldri før. Han har begynt å trene, og antall kilo har gått betraktelig ned etter han kom hjem til Syvde utenfor Volda 3. juli.

-  Jeg har allerede vært på tre fjelltopper med over tusen meters høyde. Det hadde jeg ikke klart før. Det er litt synd jeg er for gammel til å satse på fotball. Men jeg liker å bryte grenser, så nå skal jeg bestige fjellet Store-Blæja, som ligger 1100 meter over havet, forteller Skov.

Martin Andresen angrer ikke et sekund på at han brukte pengene fra sin egen lomme på bridgekompisen.

-  Jeg synes han har vært flink, og alt dette har han gjort selv. Jeg har bare hjulpet ham i starten. Kenneths prestasjon er fantastisk, sier Martin Andresen.

-  Glimt i øyet

Kenneth Skov deltok sammen med Andresen i bridge-NM i juli. Da gikk ikke duoen til topps. Men det spiller ingen rolle foreløpig.

-  Nå blir jeg ikke så raskt mentalt sliten når jeg spiller bridge. Jeg tenker raskere, fastslår Kenneth, før han legger ut om sin største drøm.

-  Jeg vil spille bridge i utlandet og gjerne sammen med Martin. Han har et glimt i øyet som gjør meg glad. I tillegg er han en hyggelig og morsom kar, avslutter Skov.

TAKKER MARTIN ANDRESEN: Kenneth Skov (33) veide 224 kilo. - Jeg innså ikke problemene mine. Jeg hadde heller ikke lyst til å veie meg, sier Kenneth.
ANGRER IKKE: Martin Andresen angrer ikke på gaven til bridgekompisen.
BLITT RASKERE: - Nå blir jeg ikke så raskt mentalt sliten når jeg spiller bridge. Jeg tenker raskere, fastslår Kenneth, som slanket vekk 64,8 kilo.