Martin Kolberg om Angola-millionene: - Jeg kan love Statoil og Tord Lien at dette er blitt en prinsippsak

Ber Erna Solberg komme på banen.

UTFORDRES: Martin Kolberg utfordrer statsminister Erna Solberg, fordi han mener oljeminister Tord Lien ikke gjør nok for å etterkomme Stortingets ønske om informasjon i Angola-saken.  Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
UTFORDRES: Martin Kolberg utfordrer statsminister Erna Solberg, fordi han mener oljeminister Tord Lien ikke gjør nok for å etterkomme Stortingets ønske om informasjon i Angola-saken. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi er nå kommet til et punkt der det er nødvendig at også Erna Solberg og SMK mener noe om dette. Dette må nå diskuteres i komiteen, sier leder av kontroll- og konstitusjonskomiteen, Martin Kolberg (Ap), til Dagbladet.

Han har nå sett seg lei på at oljeminister Tord Lien bruker tid og ressurser på hva han ikke trenger å opplyse Stortinget om, i stedet for å etterstrebe svar på Stortingets spørsmål.

Derfor ber han også statsminister Erna Solberg komme på banen.

- Dette er ikke et spørsmål om hva han har lov til å ikke dele, men om at statsråden skal etterstrebe å gi Stortinget det Stortinget ber om. Stortinget er landets høyeste myndighet. Ingen står over Stortinget. Lien er stortingets tillitsvalgt og er forpliktet over for oss og ingen andre, slår Kolberg fast.

Vil ikke utlevere rapporter 1. mars ba kontroll- og konstitusjonskomiteen oljeminister Tord Lien om å oversende de fullstendige vurderingene til de fire advokatselskapene som har konkludert med at Statoils utbetalinger til det angolske oljeselskapet Sonangol «ikke ville være i strid med relevant anti-korrupsjonslovgivning».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer