- Martin Kolberg sier noe han vet er usant

Angrep på partisekretæren i Arbeiderpartiet i Valla-boka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Partisekretær i Arbeiderpartiet Martin Kolberg er en av dem som får hardest medfart i boka om Gerd-Liv Valla. Han ble innkalt for å vitne for Fougner-utvalget, men Valla beskriver i boka hvordan hun lenge håpte på at han ikke kom til å stille som vitne. Mandag 19. februar stiller han likevel som vitne, og Valla er til stede.

«Martins opptreden er overraskende. Essensen i hans budskap er at Ingunn Yssen generelt er dyktig, blant annet flink til å skrive. Hvorfor sier han slike ting? Hvordan vet han det?», skriver hun.

Mener Kolberg slipper unna med løgn

Valla har allerede fortalt Fougner-utvalget at hun foreslo Ingunn Yssen som statssekretær i Likestillingsdepartementet høsten 2005. Valla sier at Kolberg ikke ønsket å bekrefte hennes versjon, når han sier at han ikke husker om Yssens navn ble trukket fram.

«- Men Ingunn Yssen står på alle våre lister, i alle sammenhenger. Det er fordi hun er så dyktig. Han sitter der, sindig og fattet, med autoritet, oppfattes nok som troverdig.»

«Partisekretær Martin Kolberg i Arbeiderpartiet sier noe han vet er usant. Og han slipper unna med det», står det i boka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer