Martin Kolberg starter jakten på Aps lederlag

Finner han plass til Trond Giske i partiledelsen?

LEDER VALGKOMITEEN: Tidligere partisekretær Martin Kolberg velges trolig på landsstyremøtet i morgen til å lede valgkomiteen. Jobben blir å finne erstattere for partisekretær Raymond Johansen og nestleder Helga Pedersen, som begger har varslet at de trekker seg fra partiledelsen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LEDER VALGKOMITEEN: Tidligere partisekretær Martin Kolberg velges trolig på landsstyremøtet i morgen til å lede valgkomiteen. Jobben blir å finne erstattere for partisekretær Raymond Johansen og nestleder Helga Pedersen, som begger har varslet at de trekker seg fra partiledelsen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Aps sentralstyre innstilte i ettermiddag Martin Kolberg som leder valgkomiteen som skal finne Helga Pedersen og Raymond Johansens erstattere i partiledelsen.

Startskuddet De øvrige i valgkomiteen blir:Cecilie Myrseth (Troms), Eva Kristin Hansen (Sør-Trøndelag), Eirin Sund (Rogaland), Mads Kleven (Hordaland), Bjørn Egeli (Vest-Agder), Siri G. Staalesen (Oslo), Frode Jahren (Oppland), Tonje Brenna (Akershus) og Hans Christian Gabrielsen fra LO.

I tillegg skal AUF ha en representant som ungdomsorganisasjonen selv velge

Dermed går startskuddet for jakten på de beste kandidatene, men også for en debatt i partiet om hvorvidt en stortingsrepresentant kan velges som partieskretær eller ikke. Flere av de som er nevnt som aktuelle til denne jobben, først og fremst Trond Giske og Rigmor Aasrud, sitter nemlig på Stortinget og vil gjøre det til 2017.

Peker på Giske Trondheimsordfører Rita Ottervik har pekt på Trond Giske som ny partisekretær. I et intervju med Adressavisen for halvannen uke siden sa Ottervik at Giske ikke bare er ekstremt dyktig politisk, men også organisatorisk. Hun viste til Giske evne til å vinne valg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer