Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Martin Luther Kings arkiv selges

Det private arkivet til den amerikanske borgerrettsforkjemperen Martin Luther King jr. er til salgs for 230 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant godbitene i arkivet er kladden til Kings berømte «I Have a Dream»-tale, som han holdt i Washington i 1963, fem år før han ble drept.

Materialet som nå skal selges kommer fra King-familiens hjem, samt fra King-senteret i Atlanta.

Auksjonshuset Sotheby's i New York har fått i oppdrag med å selge samlingen, og håper på en kjøper som vil stille den ut. King-senteret forbeholder seg retten til å godkjenne kjøperen.

Blant gjenstandene som legges ut for salg er Kings store samling personlige notater, boksamlingen hans om Gandhi, invitasjonen til president John F. Kennedys begravelse og korrespondanse med president Richard Nixon og forfatteren John Steinbeck.

Martin Luther King jr. ble født i Atlanta i 1929, og drept i et attentat i 1968. I 1964 fikk han Nobels fredspris for sin kamp fo r de svartes rettigheter i USA.

(NTB-Reuters)

ETTERTRAKTET: Kladden til en av verdens mest berømte taler legges nå ut for salg.