Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Martin Schanche styrtet med gyrokopter

Fraktet til sykehus etter flyplass-krasj i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 61 år gamle Martin Schanche ble skadet, men ikke alvorlig.

Frp-politikeren skulle ifølge Smaalenene.no ta av fra Trøgstad med gyrokopteret, en blanding av mikrofly og helikopter, da ulykken skjedde. Farkosten fikk sterk bakvind, mistet høyde og dundret rett i bakken.

Schanche var da ved bevissthet, og snakket med vitnene til ulykken.

- Vi spurte om han hadde vondt noen spesielle steder, det svarte han nei til. Men han sa at at «han følte det som han hadde fått en skikkelig omgang juling», sier Stein Erik Lundblad til VGNett.

Schanche ble så fraktet med luftambulanse til Ullevål sykehus. Der ble det ifølge NTB konstatert brudd og kuttskader i ansiktet.

Gyrokopter ble totalskadet i styrten.

Den tidligere rallycrosskongen og en venn skulle ifølge lokalavisa fly fra Korsegården i Ås og mellomlande for å besøke kjente i Båstad. Det var da 61-åringen skulle returnere at det gikk galt.

<B>SKADET:</B> Martin Schance har vært aktiv på mange områder etter at han abdiserte som rallycrosskonge. Her i et helikopter, en mye større farkost enn gyrokopteret han styrtet med i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling