Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Martin telte feil!

Jonas Gahr Støre inn i Ap's sentralstyre på tellefeil!

BOMMET: Tidligere partisekretær og leder av Aps valgkomite forklarte behovet for vedtektsendringer for å få Jonas Gahr Støre inn i sentralstyret med tellefeil! Ifølge Dagbladets kilder måtte han i landsstyret i går kveld legge seg flat for kritikken. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET
BOMMET: Tidligere partisekretær og leder av Aps valgkomite forklarte behovet for vedtektsendringer for å få Jonas Gahr Støre inn i sentralstyret med tellefeil! Ifølge Dagbladets kilder måtte han i landsstyret i går kveld legge seg flat for kritikken. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ekspressebehandlingen av vedtektsendringer for å få Jonas Gahr Støre inn i sentralstyret fikk overraskende stor motbør i landsstyret i går kveld. Flere sentrale tillitsvalgte i partiet kritiserte framgangsmåten, noe som til slutt fikk valgkomiteens leder, tidligere partisekretær Martin Kolberg til å legge seg flat for kritikken.

Kritikk Flere fylkesledere og andre tillitsvalgte har de siste dagene uttalt stor begreistring over å få Jonas Gahr Støre inn i Aps sentralstyre. Men å utvide sentralstyret slik at Oslo Ap sitter med fire menn i 50-årene i sentralstyret, gikk ikke glatt gjennom. Etter det Dagbladet erfarer, tok minst ti talere ordet for å kritisere framgangsmåten.
Etter det Dagbladet blir fortalt, kom kritikken fra flere og ulike hold i partiet. Det endte med at Martin Kolberg forklarte at valgkomiteen hadde gjort en tellefeil! Komiteen hadde lagt til grunn at det er 20 medlemmer i komiteen, mens det i realiteten er 19 landsmøtevalgte pluss AUFs leder.

At Kolberg, som har vært partisekretær og som mer enn noen hegner om regler og detaljer, bommer på vedtektenes bestemmelser om entralstyret, regnes av tilstedeværende for helt utrolig.

Hastverk? Situasjonen tolkes som at valgkomiteen har fått et pålegg om å sikre Støre plass. Sentrale Ap-kilder Dagbladet snakket med i går kveld, stiller seg uforstående til hastverket med å få Støre inn i sentralstyret, og mener hele manøveren er en bjørnetjeneste for Støre.
Han var etter det Dagbladet forstår, ikke spilt inn i valgkomiteen fra Oslo-partiet. Oslo Ap har ønsket gjenvalg av sin fylkesleder Jan Bøhler.

Etter at Støres kandidat har blitt lansert, har flere fylkesledere og andre sentrale personer i Ap uttrykk begeistring. Men forutsetningen har i stor grad vært at Oslo Ap må prioritere. At Oslo Ap skal ha fire menn i 50-årene i sentralstyret, godtas ikke uten videre.
  Giske mot Kolberg I et telefonmøte tirsdag orienterte valgkomiteens leder Martin Kolberg sentralstyret om behovet for vedtektsendringer. I går fikk landsstyret seg forelagt innstillingen. Men at valgkomiteen et par døgn før landsmøtet utvider sentralstyret for å sikre Jonas Gahr Støre plass, falt ikke i bare god jord i landsstyret.

Dagbladet er kjent med AUF-leder Eskil Pedersen og næringsminister Trond Giske var blant de som tok ordet mot framgangsmåten.

Til Dagbladet sier delegater som kom til Oslo i går, at det blir bråk om valget av sentralstyret.

BEGEISTRET: Flere fylkesledere og andre tillitsvalgte har de siste dagene uttalt stor begreistring over å få Jonas Gahr Støre inn i Aps sentralstyre. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN/DAGBLADET
BEGEISTRET: Flere fylkesledere og andre tillitsvalgte har de siste dagene uttalt stor begreistring over å få Jonas Gahr Støre inn i Aps sentralstyre. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN/DAGBLADET Vis mer

Dermed kan partileder Jens Stoltenberg, som på pressekonferansen i går formiddag, skrøt av at partiet var harmonisk og samlet, helt unødvendig ha terget fløyer i partiet. Hastverket med å få Støre inn i sentralstyret, blir fort tolket som en tilrettelegging for Støre som Stoltenbergs arvtaker. Det vil selv ikke Støre-beundrerne ha noe av.

HELT UTROLIG: At Martin Kolberg, som har vært partisekretær og som mer enn noen hegner om regler og detaljer, bommer på vedtektenes bestemmelser om entralstyret, regnes av tilstedeværende for helt utrolig. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET
HELT UTROLIG: At Martin Kolberg, som har vært partisekretær og som mer enn noen hegner om regler og detaljer, bommer på vedtektenes bestemmelser om entralstyret, regnes av tilstedeværende for helt utrolig. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!