PÅGREPET: ABP World Group hjelper foreldre å få barn som er blitt kidnappet ut av landet tilbake til Norge. Martin Waage er direktør i sikkerhetsselskapet. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
PÅGREPET: ABP World Group hjelper foreldre å få barn som er blitt kidnappet ut av landet tilbake til Norge. Martin Waage er direktør i sikkerhetsselskapet. Foto: Jørn H. Moen / DagbladetVis mer

Martin Waage pågrepet i Spania

Direktør i sikkerhetsselskapet ABP World Group.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Martin Waage har oppholdt seg «på et hemmelig sted i Europa» siden han ble etterlyst av italiensk politi 31. oktober. Nå melder VG at han er pågrepet i Alicante i Spania.

Til Dagbladet sier advokat Are Aurlien, som representerer vedkommende, at han er kjent med at Waage ble pågrepet i Spania i går.   
 
- Basert på de opplysningene vi har skal pågripelsen ha skjedd på bakgrunn av et oppdrag som ble utført av ABP World Group. Det skal være en av disse prosessene italienske myndigheter mener ABP World Group har gjort noe galt, sier Aurlien.

Waage leder sikkerhetsselskapet ABP World Group, som spesialiserer seg i å tilbakeføre bortførte barn.

Lars Andersen ved den norske ambassaden i Madrid skal ha bekreftet til VG at en norsk statsborger har blitt pågrepet av politi i Alicante.

- En redelig mann Aurlien sier på sin side at de kjenner Waage som en redelig mann som ikke har gjort noe galt, men at selskapet opererer i en kontroversiell bransje.
 
- ABP World Group driver i en vanskelig bransje, men de bistår bare foreldre som har fått rettslig omsorg for barna sine, sier Aurlien.
 
Aurlien sier de har gjort sitt beste for at Waage skal få den beste hjelpen han trenger.

- Vi har sørget får at han år bistand fra en spansk advokat og oppfølging fra den norske ambassaden i Madrid, sier han til Dagbladet.

Etterlyst i av italiensk politi Martin Waage sa til Dagbladet i november i fjor at han ikke hadde snakket med politiet som etterlyste han og at han ikke var sikker på hvor omfattende etterlysningen var.

- Jeg vet ikke hvorvidt italiensk politi har etterlyst internasjonalt, internt eller om det er innad i Schengen, sa Waage til Dagbladet i november. 

Han mente også at italiensk politi hadde feiloppfattet det ABP World Group driver med. 

- Hadde vi tatt i barna selv, hadde det vært et helt annet spill. Vi legger kun til rette for at foreldrene selv skal hente barna, sa Waage.

Det var Waages selskap som blant annet fikk Bolivia-Stina ut av fengsel.

Representerer Waage: Advokat Are Aurlien representerer Waage og sier han har gjort sitt beste for at vedkommende skal få den hjelpen han trenger. Foto: Aurlien, Vordahl & Co Advokatfirma AS.
Representerer Waage: Advokat Are Aurlien representerer Waage og sier han har gjort sitt beste for at vedkommende skal få den hjelpen han trenger. Foto: Aurlien, Vordahl & Co Advokatfirma AS. Vis mer