Martine (1) døde etter vold mot bakhodet for ti år siden. Nå tas saken opp igjen

Barnevakta siktet etter foreldrenes lange kamp.

DØDE: Martine døde bare 13 måneder gammel i 2006. Politiet sier dødsårsak er vold mot bakhodet, men ingen er dømt. Nå tas saken opp på nytt, og hennes tidligere barnevakt er siktet. Foto: Privat
DØDE: Martine døde bare 13 måneder gammel i 2006. Politiet sier dødsårsak er vold mot bakhodet, men ingen er dømt. Nå tas saken opp på nytt, og hennes tidligere barnevakt er siktet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var på morgenen 4. september i 2006 foreldrene kjørte 13 måneder gamle Martine til barnevaktas hus på Ringerike.

Seinere på dagen ble jenta så syk at hun måtte fraktes til Ringerike sykehus, hvor skadene ble oppfattet som så alvorlige at hun ble overført til Rikshospitalet.

Hun døde på sykehuset fire dager seinere.

Saken ble henlagt 2. april 2008, da politiet ikke kunne bevise når skadene oppsto. Foreldrene anket henleggelsen, og fikk saken gjenåpnet av Riksadvokaten.

- Verken tror eller håper på noe

Den ble henlagt på nytt i april 2009. I dag kom meldingen om at saken tas opp på nytt. Den samme barnevakta er igjen siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Foreldrene tar enn så lenge den nye etterforskning med fatning.

- Vi har ikke så mye å si ennå. I praksis står vi på samme sted som vi gjorde for ti år siden. Vi er ikke i mål ennå, og denne saken har vært oppe før. Vi verken tror eller håper på noe, men er veldig glad for at de tar saken opp igjen. Det må være en grunn til det, sier Martines mor Trine Lise Hove til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer