Martine bisettes i dag

Far, bror og venner skal holde minneord i Asker kirke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den erfarne presten Torbjørn Holt har fulgt familien til Martine Vik Magnussen tett siden den forferdelige nyheten om drapet kom for seks uker siden.

I dag må han for første gang i karrieren være med på en bisettelse for noen som er drept.

- Martine var et ungt menneske, og slike dødsfall er alltid spesielle. Men i tillegg kommer det at det her dreier seg om et drap, og det blir selvfølgelig ekstra vanskelig, sier sjømannspresten til Dagbladet.no.

Holt skal lede begravelsen sammen med kapellan Trond Arne Hauge fra Holmen menighet i Asker kirke klokka 14 idag.

Martines far og bror skal begge holde minneord under seremonien. Det skal også venner av det unge drapsofferet.

Mange sørgende og et stort presseoppbud er ventet til kirka. På grunn av britisk lovverk i forhold til drapsetterforskningen tok det lenger tid enn vanlig å utlevere avdødes båre til Norge.

- I den slik spesiell sak vil jeg som prest prøve å være ærlig i forhold til det som har skjedd, og forholde meg til den virkeligheten, sier Holt, som håper begravelsen har en positiv effekt i sorgprosessen.

- Det er viktig at familie, venner og alle de som kommer i dag får en trygghet rundt dette, og som alltid i en kristen begravelse også et håp, utdyper sjømannspresten.

Foto: PRIVAT
Foto: PRIVAT Vis mer

Sist fredag kom Martines far for første gang med en uttalelse om den vanskelige sorgen.

- Martine elsket livet og familien, og med hennes snille og karismatiske personlighet brakte hun liv inn i hverdagen. Det er hardt å akseptere at hun ble tatt fra oss og at det skjedde på denne måten, sa faren.

- Tapet av vår elskede datter og søster har snudd livet vårt opp ned.

Den norske studenten Martine Vik Magnussen (23) ble funnet drept i kjelleren i en fasjonabel bygård i sentrum av London søndag 16. mars etter at hun ble meldt savnet av venner etter en bytur to dager tidligere. D

Dødsårsaken var ifølge Scotland Yard kvelning, men ingen er så langt siktet eller mistenkt for drapet.

En 21 år gammel mann fra Jemen, Farouk Abdulhak, er etterlyst som vitne i saken og britisk politi har gjentatte ganger oppfordret ham til å melde seg uten hell. Farouk var en av de siste som så Martine i live og bodde i leilighetskomplekset hvor 23-åringen ble funnet drept.

Abdulhak oppholder seg nå i hjemlandet der han får bistand fra advokat, men har foreløpig ikke kommentert selve drapssaken offentlig.