Martine-hjelper kastet ut av Norge på onsdag - kastet rett i fengsel

- Det var dette vi fryktet.

KASTET UT: Jemenitten Ahmed Aldiani har engasjert seg i Martine-saken - men er nå kastet ut av Norge. Han skal ha blitt fengslet og adskilt fra familien sin i Jemen. Her med sin advokat Karstein Egeland. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KASTET UT: Jemenitten Ahmed Aldiani har engasjert seg i Martine-saken - men er nå kastet ut av Norge. Han skal ha blitt fengslet og adskilt fra familien sin i Jemen. Her med sin advokat Karstein Egeland. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Til tross for intense protester fra Odd Petter Magnussen, faren til Martine Vik Magnussen som ble drept i London i 2008, ble Martine-sakens gode hjelper Ahmed Aldiani kastet ut av Norge på onsdag. Norge mente Aldiani ikke hadde beskyttelsesbehov, eller noen god grunn til å få asyl i Norge.

Nå opplyser Magnussen at Aldiani er kastet rett i fengsel i hjemlandet Jemen - der han i tillegg til innsatsen i Martine-saken har vært en kjent opposisjonell og regimekritiker.

- Han sitter i fengsel, etter at han ble fengslet umiddelbart da han kom til Sana'a (Jemens hovedstad. Etter at seks norske tjenestemenn hadde eskortert Aldiani, hans kone og fire barn ut av Norge, ble han skilt fra familien sin og kastet i fengsel. Dette er ekstremt alvorlig, og slett ingen vanlig screening ved ankomst til et land, sier Magnussen til Dagbladet.

- Det var dette vi fryktet, og nå har vi fått rett - igjen. Det var en bevisst handling fra Norges side å kaste ham ut. Det er helt hårreisende. Norge aner ikke hva som skjer i Jemen, og nå vet vi ikke hva han kan bli spurt om eller tvunget til å si, sier en forferdet Magnussen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer