- Martine-hjelper sitter fengslet på femte dagen, grilles om Martine-saken

- Dette kan ikke forsvares.

BESØKTE NORGE: Parlamentarikeren Awad Alwazir fra Jemen besøkte Norge. I den forbindelsen var han invitert av stortingsrepresentant Åse Michaelsen (Frp) til møter med medlemmer av Stortinget samt til et møte med presidenten Olaf Michael (Olemic) Thommessen og faren til drepte Martine Vik Magnussen, Odd Petter Magnussen.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
BESØKTE NORGE: Parlamentarikeren Awad Alwazir fra Jemen besøkte Norge. I den forbindelsen var han invitert av stortingsrepresentant Åse Michaelsen (Frp) til møter med medlemmer av Stortinget samt til et møte med presidenten Olaf Michael (Olemic) Thommessen og faren til drepte Martine Vik Magnussen, Odd Petter Magnussen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  Fem dager etter at totalt ni polititjenestemenn hentet Ahmed Aldiani, hans kone og fire barn på Trandum, satt jemenitten i går fortsatt fengslet i Jemen. Aldiani har vært svært aktiv med å skaffe informasjon, sette opp møter og skrive avisartikler om Martine Vik Magnussen-saken, og Martines far Odd Petter Magnussen opplyser nå til Dagbladet at Aldiani er avhørt en rekke ganger.

Utelukkende om Martine-saken.

- Kan ikke forsvares - Dette kan ikke forsvares på noen måte. Det er positivt at Aldianis bror har fått kontakt med ham, men det er skremmende at Aldiani nå har vært igjennom flere avhør der han utelukkende spørres om Martine-saken. Dette er noe helt annet enn vanlig screening av asylsøkere, sier Magnussen til Dagbladet og påpeker:

- Forhold knyttet opp mot hans asyl- og helsesituasjon er ikke berørt i disse avhørene. Jemen er et av verdens mest korrupte land, og mistenktes far er fortsatt en av de mest innflytelsesrike mennene i landet.

Det var i mars 2008 Martine Vik Magnussen ble funnet drept i London. Jemenitten Farouk Abdulhak ble kort tid seinere etterlyst av Scotland Yard. Han dro til sitt hjemland, som ikke har en utleveringsavtale med Storbritannia, og har derfor aldri blitt stilt for retten. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer