Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Martine i isolat

Midt i smitteområdet på Ullevål sykehus fikk Marianne Nerheim Hornseth (27) og Geir Hornseth (29) en datter. Martine ble født lørdag. Nå ligger mor og datter i isolat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marianne og Martine ligger på barselavdelingen ved Ullevål sykehus. Pappa Geir er den eneste som får besøke dem. På grunn av alle krisetiltakene sykehuset har iverksatt, får ikke Dagbladet komme inn til familien, men vi får snakket med mor og far på mobiltelefon.

- Jeg reagerte litt da jordmoren fortalte meg at sykehuset ikke visste hva som var smittekilden. Det kunne jo være gardinene eller hva som helst. Det er klart at jeg tenker på det. Men jeg er ikke engstelig. Nå gleder jeg meg til å komme hjem. Det er litt kjedelig her, sier Marianne.

Smitteområde

Den stolte far ble nok mer skremt enn mor da han fikk høre at Marianne og Martine var på en avdeling som er erklært smitteområde.

At Martine er deres førstefødte gjorde også sitt til at pappa ble nervøs.

- Det var skremmende å høre om bakterien. Den første tanken som slo meg var at de ikke kunne ligge der og bli smittet! Jeg måtte komme meg opp til sykehuset og få ut mor og barn! Men da jeg kom opp på Ullevål, ble jeg informert om alle de strenge sikkerhetstiltakene, sier Geir.

Han sier at det virker som om sykehuset har kontroll over situasjonen.

- Jordmødrene fortalte meg at smitten ikke kommer inn hvis den ikke er der allerede. Men bakterien er tydeligvis ikke til å spøke med. Jordmødrene som kommer inn har hansker, gule smittedrakter, munnbind og plasthetter. At de er enormt flinke, er med på å berolige meg, sier han.

Hjem i dag

- På grunn av smittefaren får jeg ikke lov til å gå inn og ut av rommet. Før jeg får komme inn til Marianne og Martine, må jeg vaske hendene i desinfiserende væske. Inne på rommet må vi ringe i en bjelle hvis vi skal ha noe. Men vi har eget bad og stellebord her, så vi kan leve normalt, sier den stolte faren.

Mor og barn kommer hjem i dag.

SMITTEOMRÅDE: Bak denne døra på fødeavdelingen på Ullevål sykehus slipper ingen inn.